POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

CR7 uppe i 36 raka ligamatcher utan förlust & jämförelse med Messis ligasvit

Det blev 3–0 borta mot Sassuolo under söndagen för Ronaldo & Co i Serie A. Därmed är Ronaldos förlustfria svit uppe i 36 spelade ligamatcher. 12 kvar till Messis senaste supersvit. Åter igen läge att jämföra Ronaldos facit med Messis motsvarighet efter 36 respektive 48 matcher.

Ronaldo gjorde 1 mål och 1 assist mot Sassuolo vilket gör att hans chanser ökar att nå Messis 49 mål & 16 assist på 48 raka förlustfria ligamatcher. För att Ronaldo ska tangera detta facit krävs först och främst 12 ytterligare förlustfria ligamatcher i följd, och dessutom 9 mål & 6 assist på dessa matcher. Återstår att se om Ronaldo lyckas.

Så här ser det ut med Ronaldos levande svit på 36 raka utan förlust jämfört med läget för Messi efter de 36 första av de 48 förlustfria, för att se hur spelarna ligger till jämfört med varandra:

20190211-cr7-vs-messi-ligamatcher-sviter-36-matcher

(Gulmarkerade celler indikerar vad som är bäst.)

Det är relativt jämnt skägg, men vi ser att Ronaldo har gjort 4 mål mer medan Messi har svarat för 4 fler assist.

Nu över till vad Ronaldo har att försöka jaga (dvs 9 mål & 6 assist på kommande 12 förlustfria matcherna om allt går Ronaldos väg)…

20190211-cr7-vs-messi-ligamatcher-sviter

***

För Messis del i söndagens 0–0-match för Barca som mötte A Bilbao på bortaplan tog den fina målsviten slut. Sviten handlade om minst 1 mål per match där det dessutom alltid var minst 1 spelmål per match – i åtta raka ligamatcher. 12 mål på 8 matcher blev det (1,5 mål/match). Ett hattrick blev det.

Ronaldos senaste längre målsvit i ligan var våren 2018 med Real Madrid – mål i varje match i 10 raka matcher där det också var minst 1 spelmål per match. Totalt 18 mål på 10 matcher (1,8 mål/match). Två hattrick blev det.

***

Finns det några önskemål från er läsare om statistik inför veckans europacupmatcher? Det är CL på tisdag och onsdag samt EL på torsdag även om det blir lite tjuvstart redan på tisdag. Malmö FF tar emot Chelsea hemma i Malmö på torsdag.

Publicerad 2019-02-11 kl 19:14
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto