Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Deadline Day i Ukraina idag: dessa vinterfönster har fortfarande öppet

Statistikbloggen

Ukrainska ligan, rankad nummer 9 i Europa – baserat på resultaten i europacuperna, har sin Deadline Day idag den första mars. När detta fönster bommar igen återstår endast fyra stycken Topp 30-ligor med öppna fönster. Nu har alternativen för flyttsugna spelare blivit allt färre.

De fyra fönstren inom Europa Topp 30 som fortfarande har öppet efter att Ukraina stänger idag är: Sverige, Norge, Vitryssland och Kazakstan. Återstår att se om det blir någon smaskig transfer till en ukrainsk klubb. I den ukrainska ligan (Ukrainian Premier League) finns de framgångsrika klubbarna Shaktar Donetsk och Dynamo Kiev. Utöver dessa två bör Zorya låta bekant. Zlatans Manchester United mötte detta lag i Europa Leagues gruppspel hösten 2016.

Utanför Europa Topp 30 finns ytterligare några alternativ för spelare som vill röra på sig. Så här ser läget ut med stängda och öppna vinterfönster ut just nu:

ANNONS

20190301-transferwindows-early-2019

Efter att det svenska fönstret stänger den 4:e april är det ytterst få intressanta fönster kvar som är öppna. Risken för spelarförluster är ganska liten då det i princip handlar om Finland, Island och MLS. MLS får anses vara det mest intressanta alternativet.

***

Kazakstan är för övrigt världens 9:e största land till arean. Det är så stort att det motsvarar hela 6 stycken Sverige till arean. Sverige är det 55:e största landet i världen.

***

Någon statistik som ni läsare skulle vilja se här på bloggen under de kommande dagarna?

Publicerad 2019-03-01 15:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto