Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

PSG:s CL-facit grafiskt sedan starten 1992-93

Statistikbloggen

Alla eller nästan alla bör ha snappat upp det: Man United skickade ut PSG efter 3–3 totalt och fler gjorda bortamål. Det har satsats otroliga pengar på PSG-projektet i nära 10 års tid där ett CL-guld är den stora drömmen men trots de rejäla resurserna som gjort tunga värvningar möjliga har det som bäst blivit kvartsfinal.

Ni läsare får gärna ranka de mest underpresterande supersatsningarna inom klubbfotbollen. Förmodligen hamnar PSG högt på den listan. Det är bara att kasta ett öga på lagets facit: senaste 3 åren har PSG stupat i åttondelen av CL efter att 4 år i rad under Zlatan-epoken lyckats ta sig till kvartsfinal.

Så här ser lagets CL-facit ut:

20190308-PSG-CL-facit

Fortfarande är det säsongen 1994–95 som är lagets bästa i CL. Inte ens någon av senaste sju säsongerna kunde tangera det.

***

De tre bästa lagen i franska ligan denna säsong går till CL 2019–20. De två bästa direkt till gruppspelet och trean till kvalet. Mellan ledande PSG och fjärdeplatsen är det 27/28/30 poäng beroende på hängmatchens utgång och fyran kan skrapa ihop 33 poäng som bäst. I praktiken har PSG säkrat sin CL-plats för nästa säsong och det ska inte vara möjligt för PSG att tappa gruppspelsplatsen.

ANNONS

Därmed blir det en ny chans för PSG nästa säsong att nå åtminstone kvartsfinal och allra helst minst semifinal. Stora frågan är – när – PSG kommer att ta sig förbi en åttondelsfinal nästa gång.

Kan vara en god idé att påminna sig om Real Madrids CL-facit genom åren: med start säsongen 2004–05 blev det hela 6 stycken raka åttondelsfinaler. Därefter lossnade det med besked då Madrid-laget fixade 3 raka semifinaler som ingick i sviten 8 säsonger i rad med minst semifinal.

Publicerad 2019-03-08 10:09

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto