Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

CL-åttondelarna 2015–2019: La Liga & Premier League har haft motsatt utveckling

Statistikbloggen

Samtliga fyra PL-klubbar tog sig vidare från åttondelarna denna vår. Annat var det för några år sedan – då åkte alla (tre) PL-klubbarna ut direkt. Intressant är hur spanska lagen har presterat i CL – det är i princip tvärtom: från att alla gick vidare till att det börjar bli ont om lag som går vidare.

Intressant är också hur PL-klubbarna näst intill gradvis har presterat bättre i varje ny åttondelsfinal. Tänk 3D-slidern i en Nintendo 3DS: från helt avstängd till maximal 3D. Det var verkligen skilda värdar 2015 för Premier League och La Liga – samma sak nu också, men att vinden har vänt eller hur man ska säga.

Kanske är det nu som de oräkneliga miljardsatsningarna i de engelska klubbarna börjar betala sig i form av sportsliga internationella framgångar. Tänk att de tre engelska lagen som mötte tyska lag i åttondelarna vann dubbelmötena med totalt 17–3 över 3×180 minuter och att United lyckades skicka ut PSG. Lindelöf mår säkert inte speciellt dåligt av den där bortamålsregeln som råkade vara till Uniteds fördel.

ANNONS

Låt oss nu ta en titt på resultatutvecklingen för de engelska lagen i CL-åttondelarna 2015–2018 och jämför förändringarna i framgångarna med den där 3D-slidern:

20190314-pl-klubbarna-i-cl-attondel-2015-2019

Parenteserna efter PL-klubbarnas namn är lagens placeringar i respektive grupp i det föregående gruppspel som spelades.

Kolla nu in utvecklingen för de spanska klubbarna för samma årtal och fas i CL:

20190314-laliga-klubbarna-i-cl-attondel-2015-2019

***

Senaste 5 säsongerna har Champions League vunnits av spanska lag. Fyra gånger av Real Madrid (4x) och Barcelona (1x). 6 säsonger bakåt var det Bayern München som vann. Den sjunde senaste CL-segern är senaste gången ett engelskt lag vann en final: Chelsea, som hade sin galna tränarcirkus den säsongen.

Följande säsonger har PL-klubbar vunnit CL:

1998–99: Man United
2004–05: Liverpool
2007–08: Man United
2011–12: Chelsea

Kommer vi få se ett engelskt lag vinna Champions League denna säsong eller blir det “Messi eller Ronaldo” som vinner? Och vad tror ni läsare om kommande säsonger för klubbarna från PL och La Liga i CL-slutspelet?

ANNONS
Publicerad 2019-03-14 08:32

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto