Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

United utslaget från FA-cupen – nya läget för storklubbarnas titeljakt

Statistikbloggen

Premier Leagues nuvarande sjundeplacerade lag – Wolverhampton – har nu inte bara skickat ut den starka guldkandidaten Liverpool utan även Man United i FA-cupen. I lördags kväll vann Wolverhampton mot gästande storklubben United med 2–1 i kvartsfinalen och därmed reducerades Uniteds antal titelchanser från 3 till 2. Därmed dags för en ny sammanställning av läget för storklubbarna.

Fortfarande är det Uniteds lokalrival Man City som har vunnit flest titlar hittills denna säsong och är tillsammans med Barcelona den enda storklubben (i sammanställningen) som ännu inte gått miste om en titel. Stora skillnaden mellan Filosofens nuvarande och före detta klubb är att spanska klubbfotbollen inte har någon ligacup som minskar antalet titelchanser.

Så här ser läget ut just nu och det ser ju ut som ganska goda möjligheter för City att norpa allt som går att norpa:

20190318-storklubbarna-titeljakten-status

City möter Brighton 6:e april i semifinalen av den engelska cupen, samt Tottenham i 9:e och 17:e april i kvartsfinalen i CL. I ligan är City tvåa på 74 poäng, 2 poäng bakom Liverpool som har en match mer spelad – därmed är det svårt att avgöra vem som egentligen leder då det handlar om hur det kommer gå i hängmatchen. Vinst i hängmatchen och City leder med 1 poäng före Liverpool. Därav anledningen till placeringen “1–2” för City och Liverpool.

ANNONS

***

Gällande den spanska dominansen kring de internationella titlarna i klubbfotboll är frågan om det kan bli en spansk dubbel mot slutet av vårkanten – seger i både Champions & Europa League.

I Champions League är det bara Barcelona som är kvar då de bägge Madrid-lagen skickades ut (av Ajax och Juventus). Barca möter United i kvartsfinalen.

I Europa League lottades de två återstående spanska lagen mot varandra för kvartsfinalen: Villarreal mot Valencia.

Chansen finns därmed fortfarande för en spansk dubbel, men samma sak gäller även för exempelvis England. Spanien är det enda land som vunnit “dubbeln” (bägge europacuperna) på 2000-talet, inte bara en gång utan hela fem gånger varav fyra gånger senaste fem åren: 2006 samt 2014, 2015, 2016 & 2018.

***

Angående titelchanser – vad anser ni läsare om dessa ligacuper? Bör Spanien, Tyskland och Italien införa detta? Eller är det bra som det är att bara Frankrike och England av de största ligorna har en ligacup?

ANNONS

Skulle det vara trevligt om även Sverige drar igång en ligacup? Någon som saknar den svenska Supercupen?

Publicerad 2019-03-18 12:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto