Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Grafik – så står sig Messis pågående säsong & rimligt med ny rekordsäsong?

39 mål och 18 assist (alltså 57 poäng) på 37 matcher hittills denna säsong för Barcelonas guldklimp Leo Messi. Poängsnittet är 1,54 medan målsnittet är 1,05. Det har varit en hel del prestationsmässig rock-n-roll/lekstuga på sistone. Är grabben på väg mot en ny rekordsäsong eller handlar det bara om en säsong att gäspa åt?

Facit för pågående säsongen behöver klämmas in i en jämförelse med alla tidigare säsonger och var beredd på ganska höga staplar, eftersom det är imponerande statistik:

 

20190320-messi-seasons

Zlatan får agera “referensgubbe” även denna gång. Messi har spöat Zlatans poäng– och målfacit hela fem gånger. Cristiano Ronaldos poängrekord är 83. Messi har två säsonger med fler poäng än CR7:s personbästa.

ANNONS

Den stora frågan är naturligtvis om Messi har chans att sätta nytt rekord. Det krävs 45 poäng för att nå 102 och det återstår maximalt 16 matcher. Ifall Messi spelar samtliga matcher och inte missar en enda krävs ett poängsnitt på 2,8125 – eller i praktiken 2 mål och 1 assist i snitt per match för de kommande 16 matcherna förutsatt att Barcelona når CL-final.

Poängsnittet 2,8125 i 16 raka matcher som krävs för nytt poängrekord kan jämföras med poängsnittet 1,54 som det varit hittills för de 37 första spelade matcherna.

Skulle poängsnittet så här långt in på säsongen hålla sig i kombination med att Barca når CL-final och Messi spelar alla återstående 16 matcher kommer han ha spelat 53 matcher och kan sätta upp 81–82 poäng på sitt CV för säsongen 2018–19. Det blir i så fall hans tredje bästa säsong någonsin.

***

Stora frågan: vad tror ni läsare, vad är möjligt för Messi att uppnå denna säsong med sitt Barcelona?

Publicerad 2019-03-20 kl 17:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto