Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Inför Sverige–Rumänien i helgen: alla inbördes möten i tabellform

Ja, det är fortfarande “svensk-kroaten” Jozo Matovac som är Sveriges senaste målskytt mot Rumänien. Kanske blir det ändring på det under lördagens EM-kvalmöte. Inför detta möte är det läge att ta en titt på en summering av samtliga föregående möten.

Så här ser läget ut och lördagens kvalmatch blir det 11:e mötet mellan fotbollsnationerna:

20190322-sverige-rum-h2h-allt

Sverige har två raka förluster med total målskillnad 0–3 mot Rumänien i EM-kvalsammanhang. I VM-kvarten 1994 i USA blev det oavgjort vid full tid. Den enda segern vid full tid mot Rumänien är den där Kings Cup-matchen. Nu är det ett gyllene läge för Sverige att besegra Rumänien vid full tid i en tävlingsmatch som håller klart högre status än Kings Cup.

ANNONS

***

Utöver de inbördes mötena är det också värt att hålla i minnet att Rumänien gjorde ett helt förlustfritt fotbollsår 2018: 10 landskamper med 7 segrar och 3 kryss. Med andra ord förlustfritt även i Nations League men vann dock ej sin grupp som vanns av Serbien.

Rumäniens senaste förlust är deras sista landskamp för året 2017: hemma mot Holland i mitten av november. Sveriges senaste förlust kom mot Finland i början av januari i år på vinterturnén. Därefter har Sverige en “svit” på 1 match utan förlust.

Rumänien leder kampen mot Sverige om bäst förlustfri svit med hela 10–1. Å andra sidan missade Rumänien VM 2018 i Ryssland, då nationen kom fyra i sin kvalgrupp med fem andra lag. Dock så hade Rumänien den näst bästa defensiven i sin grupp.

***

Matchstart är 18:00 och sändande kanaler är TV4, TV4 HD samt C More Fotboll och C More:s streamlösning. Förmodligen kan matchen även följas på den lokala krogen eller sportbaren.

ANNONS
Publicerad 2019-03-22 kl 19:52

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto