Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Svenska transferfönstret stänger snart - men när stänger de övriga fönstren?

Statistikbloggen

På torsdag nästa vecka, alltså 4:e april, stänger det svenska transferfönstret. Fram till det datumet kan svenska klubbar både köpa och sälja spelare – men därefter endast sälja spelare till klubbar i ligor vars fönster fortfarande är öppet. Stora frågan är hur läget kring detta ser ut just nu, och tack och lov finns det en bra sammanställning.

Så här ser sammanställningen ut:

20190327-transferwindows-early-2019

Om någon spelare i en klubb i Allsvenskan eller Superettan drömmer om att byta klubb efter att svenska fönstret bommat igen torsdag den 4:e april så är det i princip bara Finland, MLS och Island som gäller.

De spelartrupper som de allsvenska lagen har från och med fredag 5:e april behöver inte vara så spikade och säkrade med kodlås att det inte kommer ske förändringar innan sommaren. Eventuellt kan någon spelare komma att dansa iväg till en annan liga. Någon svensk klubb kanske känner för att låna ut en spelare – who knows?

***

Men vad anser ni läsare om den svenska planeringen? En hel omgång hinner spelas i både Allsvenskan och Superettan innan fönstret stänger. Därmed kan klubbarna göra affärer med varandra alternativt hämta in spelare från annan liga inför omgång 2.

ANNONS

I Premier League har man nyligen genomfört en förändring av transferfönstren så att sommarfönstret stänger innan ligaspelet drar igång. Detta för att trupperna skall vara spikade inför omgång 1. Även där är det diskuterbart om det är bra eller dåligt – vad anser ni läsare?

Publicerad 2019-03-27 23:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto