POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
47v

2 månader sedan sist: ny koll på kampen om Guldskon – vem är närmast Messi?

Senaste 2 månaderna har den lille argentinaren Messi i Barcelona öst in mål i ligaspelet och har därmed sett till att vara fortsatt ledare i kampen om Guldskon: den bästa målskytten i de europeiska ligorna. Messi är nu uppe i 29 mål eller rättare sagt 58 poäng – det är nämligen flest poäng som tävlingen handlar om. Det enda realistiska hotet kommer från Mbappé – 3 mål bakom. Men hur ser det ut bakom och hur ligger svenskarna till? Det är åter dags för en ny sammanställning!

Så här ser läget ut:

20190329-guldskon-just-nu

När det gäller kampen om förstaplatsen är det värt att ha i minnet att Mbappé kan bli den första spelaren på cirka 40 år från en klubb i franska ligan att vinna Guldskon.

Multiplarna som används ihop med antalet ligamål bygger på rankingen för de europeiska ligorna baserat på resultaten för klubbarna i europacuperna. Det innebär att varje mål i ligaspelet är värt 2 poäng för spelare i klubbar i de fem högst rankade ligorna. Därefter gäller 1,5 poäng per mål för ligorna 6–21. I övriga ligor är det 1 mål = 1 poäng. Det är endast ligamål i högstadivisionerna för europeiska ligor som räknas – inget annat.

Någon hänsyn till antalet omgångar i ligan tas tyvärr ej. Det innebär att tyska Bundesliga har en slags “diskriminering” riktad mot sig. Bättre sportslig rättvisa skulle kanske inte skada. Bundesliga med 18 lag bränner av 34 omgångar på en säsong medan övriga fyra Topp 5-ligor har 20-lag i sina högstadivisioner där det således handlar om 38 omgångar. Det är fyra omgångar som skiljer. Det här borde “männen med makten” göra något åt.

Publicerad 2019-03-29 kl 16:07
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå