Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

2 månader sedan sist: ny koll på kampen om Guldskon – vem är närmast Messi?

Statistikbloggen

Senaste 2 månaderna har den lille argentinaren Messi i Barcelona öst in mål i ligaspelet och har därmed sett till att vara fortsatt ledare i kampen om Guldskon: den bästa målskytten i de europeiska ligorna. Messi är nu uppe i 29 mål eller rättare sagt 58 poäng – det är nämligen flest poäng som tävlingen handlar om. Det enda realistiska hotet kommer från Mbappé – 3 mål bakom. Men hur ser det ut bakom och hur ligger svenskarna till? Det är åter dags för en ny sammanställning!

Så här ser läget ut:

20190329-guldskon-just-nu

När det gäller kampen om förstaplatsen är det värt att ha i minnet att Mbappé kan bli den första spelaren på cirka 40 år från en klubb i franska ligan att vinna Guldskon.

Multiplarna som används ihop med antalet ligamål bygger på rankingen för de europeiska ligorna baserat på resultaten för klubbarna i europacuperna. Det innebär att varje mål i ligaspelet är värt 2 poäng för spelare i klubbar i de fem högst rankade ligorna. Därefter gäller 1,5 poäng per mål för ligorna 6–21. I övriga ligor är det 1 mål = 1 poäng. Det är endast ligamål i högstadivisionerna för europeiska ligor som räknas – inget annat.

ANNONS

Någon hänsyn till antalet omgångar i ligan tas tyvärr ej. Det innebär att tyska Bundesliga har en slags “diskriminering” riktad mot sig. Bättre sportslig rättvisa skulle kanske inte skada. Bundesliga med 18 lag bränner av 34 omgångar på en säsong medan övriga fyra Topp 5-ligor har 20-lag i sina högstadivisioner där det således handlar om 38 omgångar. Det är fyra omgångar som skiljer. Det här borde “männen med makten” göra något åt.

Publicerad 2019-03-29 16:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto