POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
47v

Guldskon 2018–19 topp 4: spelarnas utveckling denna säsong (grafiskt)

I förra inlägget var det en större sammanställning över läget i kampen om Guldskon för denna säsong. En enkel med bra tabell där toppskiktet, namnkunniga spelare och lite svenskkoll är med. Det säger endast hur läget ser ut nu – inte hur utvecklingen sett ut sedan säsongens start. Därmed hög tid att sätta de fyra bäst placerade spelarna under lupp med hjälp av diagram.

Spelarna i fråga är Messi (Barcelona), Mbappé (Paris SG), Quagliarella (Sampdoria) och Ronaldo/CR7 (Juventus). Så här har spelarnas målutveckling sett ut och det är ligaspelet det hela handlar om för Guldskon:

20190330-guldskon-topp4-grafisk-utveckling-goals

Det är dock inte nödvändigtvis flest gjorda mål som ger seger i denna individuella tävling. Varje mål multipliceras med en siffra beroende på hur ligan är rankad. Multipeln 2,0 för de fem högst rankade ligorna, därefter 1,5 för ligorna 6–21 och resterande ligor med multipeln 1,0.

Så här ser toppkvartettens poängutveckling ut, efter att varje mål räknas om till poäng:

20190330-guldskon-topp4-grafisk-utveckling-points

Det kan tilläggas att Ronaldo är delad och inte ensam fyra i tävlingen. Ronaldo delar platsen med Piatek som inledde säsongen med 13 mål för Genoa och fortsatte i Milan där det blivit ytterligare 6. Ronaldo har spelat 26 matcher medan Piatek har spelat 27.

***

Helgens program för lagen som de fyra spelarna från diagrammen tillhör…

30/3 Barcelona – Espanyol (pågår, Messi i startelvan)
30/3 Juventus – Empoli (Ronaldo skadad)
30/3 Sampdoria – Milan
31/3 Toulouse – PSG

***

Några önskemål från er läsare för statistik kommande dagarna? Något kring Allsvenskan och Superettan?

Publicerad 2019-03-30 kl 16:25
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå