POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
4v

Efter inatt: nu har Zlatan Ibrahimovic gjort 450 tävlingsmål för klubblag

Houston – we have a problem! Så skämtas eventuellt om MLS-laget Houston Dynamo. Sent inatt svensk tid, eller kring “bagarväckningen”, var Zlatan Ibrahimovic högst delaktig i Galaxys hemmaseger mot just Houston tack vare det ena av sitt lags två mål i 2–1-segern. Därmed har Zlatan gjort 450 tävlingsmål (på seniornivå) för klubblag.

Förutom den uppnådda milstolpen 450 mål med klubblag är det dessutom noterbart att ikväll är det exakt 2 år sedan knäskadan uppstod, i samband med landningen efter en höjdduell, då United spelade mot Anderlecht i Europa League.

Så här har Zlatans mål för klubblag fördelat sig säsongsvis:

20190420-zlatan-club-goals

***

Om man räknar ihop samtliga så kallade “officiella matcher” för de svenskar som ligger i topp så ser det just nu ut så här:

1 Gunnar Nordahl, “513+”
2 Zlatan Ibrahimovic, 512 (450 för klubblag exkl träning, 62 för Sverige A)
3 Henke Larsson, “470+”

Siffrorna för Gunnar & Henke är hämtade från RSSSF.

Snart går Zlatan upp på Alfredo Di Stéfano-nivå som är “514+ mål”. Di Stéfano gjorde drygt 300 av dessa mål i de olika tävlingarna för Real Madrid 1953–1964 där han vann 8 ligaguld och dåtidens Champions League 5 gånger. Det är vara Di Stéfano, CR7 och Maldini som vunnit Champions League (eller Europacupen) 5 gånger. När det gäller enbart CL-mål ligger Zlatan ett enda retsamt mål bakom Di Stéfano.

Återstår att se om Zlatan ger sig in i Champions League igen för att klättra lite mer även om det är astronomiskt avstånd till just Messi och Ronaldo.

Publicerad 2019-04-20 kl 15:27
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå