Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter CR7:s klubblagsmål #600 igår: Messi står på 598…

Statistikbloggen

Fotbollskanalen har redan rapporterat om Ronaldos nya milstolpe: det 600:e målet för klubblag på seniornivå. I det finstilta finns dock att mål i träningsmatcher och “Kalle Anka Cup” (läs: försäsongsturneringar) ej räknas in, vilket de flesta förmodligen är helt okej med. Den andra megastjärnan Messi skuggar Ronaldo och är precis bakom ryggen med sina 598 fullträffar.

Matchen mot Inter på “Milan-Inter-arenan” under lördagkvällen var Ronaldos 801:a tävlingsmatch för klubblag. Han räddade inte bara poäng till Juventus och gjorde sitt 600:e mål – han förlängde även sin privata förlustfria svit i ligaspelet från 40 till 41 spelade matcher och nu är denna svit i tid räknat uppe i 461 dagar. Det kan jämföras med Messis senaste supersvit på 48 spelade ligamatcher i rad utan förlust mellan april 2017 och september 2018: 526 dagar. Ronaldo är 7 matcher samt 65 dagar bakom, där det mest intressanta är antalet matcher.

Messi är alltså endast 2 klubblagsmål bakom Ronaldo. Det ska aldrig glömmas att Messi har spelat 119 matcher färre. 682 jämfört med 801 med andra ord. Sedan kan det vändas och vridas på ditten och datten med att Messi minsann bara spelat i Barcelona hela karriären och aldrig testat Serie A och Premier League som Ronaldo gjort, men det är ändå ett extremt starkt facit för den lille argentinaren. Och även om Messis facit är ruggigt imponerande så är Ronaldos “inte riktigt lika bra facit” trots allt ändå världsklass. Jämför bara med Zlatan Ibrahimovics 763 spelade tävlingsmatcher för klubblag (inklusive MFF-tiden) på seniornivå och “bara” 450 mål. Zlatan är 150 baljor bakom Ronaldo, förvisso med 38 färre spelade matcher men Zlatan kommer aldrig snitta 3,95 mål/match kommande 38 matcherna.

Annons

Gällande antalet mål totalt i ligaspelet står Ronaldo just nu på 418 och Messi är så nära man kan komma men ändå vara bakom: 417 mål. Zlatan står på 348 inklusive MFF-tiden samt 332 exklusive MFF-tiden. Zlatan gjorde 4 mål i Allsvenskan och 16 mål i Superettan för Malmö FF.

***

När det gäller landslagsspel för seniorer är statistiken så här…

Messi: 129 matcher och 65 mål
Ronaldo: 156 matcher och 85 mål
Zlatan: 116 matcher och 62 mål

Klubblagsmatcher på seniornivå plus seniorlandskamper….

Messi: 811 matcher och 663 mål
Ronaldo: 957 matcher och 685 mål
Zlatan: 879 matcher och 512 mål

Ronaldo är 43 matcher ifrån milstolpen 1000 spelade matcher – med andra ord bör det kunna ske tidigt under våren 2020 om inga större skador eller avstängningar hindrar honom från spel. Vem som först når 700 mål återstår att se, men Ronaldo ligger klart bäst till. Å andra sidan bör Messi kunna nå 700 mål vid lägre ålder.

Annons
Publicerad 2019-04-28 11:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto