Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter veckans europamatcher: ny koll på storklubbarnas titelstatus

Statistikbloggen

Efter veckans matcher kan vi enkelt konstatera: helengelskt i bägge europacupfinalerna är vad som nu väntar onsdag 29 maj (EL) och lördag 1 juni (CL). Eller att åtminstone klubbarna har tillhörighet i engelska ligan. Engelska storklubbar har gått vidare från semifinalerna och därmed har andra klubbar gått miste om chansen till en europacuptitel.

Därför läge att åter igen summera hur läget för titelstatusen – säkrade titlar plus vilka titlar respektive lag fortfarande har chansen att vinna:

20190510-storklubbarna-titeljakten-status

Tre storklubbar kan forfarande vinna den inhemska “kärn-trippeln”: supercupen, ligan och cupen. Det handlar alltså om City, Barca och Bayern München. Vissa klubbar har dessutom förmånen att ha ytterligare en nationell cup: ligacupen. Den cupen är jämförelsestörande, punkt slut. I två av fem största ligorna finns denna extra cup “ligacupen” (England och Frankrike), medan Spanien, Italien och Tyskland inte har någon sådan.

Men för de lag som även vinner ligacupen utöver i princip allt annat som går att vinna är det naturligtvis ett styrkebesked att klubben även lyckas vinna den, med tanke på hur många tävlingsmatcher ett lag spelar på en säsong.

Annons

Ligacupen får trots allt bakas in i summeringen kring titlarna även om det är en smula orättvist mot andra klubbar/ligor. Sedan kan var och en av alla som studerar antalet vunna titlar välja att antingen inkludera eller exkludera ligacupen efter eget tycke.

***

Ingen storklubb kommer att runda av säsongen med 5 titlar. City är enda laget med chans på att nå 4 titlar. Återstår att se vilket lag som vinner mest.

Publicerad 2019-05-10 19:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto