POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Topp 5-ligorna: historisk händelse på gång - krävs att Bayern München tar guld

Jag säger bara: wow! Det kan inträffa något historiskt på lördag i toppen av den europeiska ligafotbollen. Det finns dock ett hinder på vägen. Ligaledaren Bayern München kan fortfarande gå miste om guldet, då jagande Borussia Dortmund inför sista omgången är 2 poäng bakom. Slutomgången spelas nu på lördag den 18:e maj. Frågan är vad man som fotbollsintresserad ska hoppas på, eller befara…

Om Bayern München spelar hem guldet innebär det att samtliga mästarlag från de fem bäst rankade ligorna har försvarat sina ligaguld från förra säsongen. Det har inte hänt någon gång i modern tid. Så här har ligagulden fördelats under samtliga säsonger efter fotbolls-EM 2004 då Zlatan hamnade i Juve och Henke Larsson i Barca:

20190513-topp7-ligorna-senaste-gulden

Med tanke på att det fortfarande finns chans för Porto att försvara sitt ligaguld börjar åtminstone undertecknad tänka så här: tänk om alla sju mästarlag från förra säsongen hade lyckats försvara sina guld…

Det kommer inte att kunna ske. Men däremot – om Bayern München vinner guld på lördag och Porto snuvar Benfica på guldet så kommer 6 av 7 mästare från de 7 bästa ligorna att ha försvarat sina guld – det är “best case” för den som hoppas på att lagen försvarar sina guld. På lördag eftermiddag får vi svar på hur det blev i tyska ligan. I Portugal spelas den sista omgången dagen därpå, alltså nu på söndag.

Spelprogram (lagens tabellplaceringar inom parentes)…

Lör 18 maj 15:30: Gladbach (4) – Dortmund (2)
Lör 18 maj 15:30: Bayern M (1) – Frankfurt (6)
Sön 19 maj 17:00: Porto (2) – Sporting (3)
Sön 19 maj 17:00: Benfica (1) – Santa Clara (7)

Slänger inte in aktuella tabeller i denna genomkörare, men precis som att Dortmund är 2p bakom Bayern München, så är Porto också 2p bakom Benfica. Båda motståndarna till Porto och Benfica spelar i princip betydelselösa matcher. Däremot är det ett “getingbo” i Bundesliga för platserna 4–7 där fjärdeplatsen är den sista CL-platsen som betyder massor i intäkter. Både Bayern München och Dortmund möter lag som fortfarande har chansen att sluta fyra och därmed belönas med en biljett till gruppspelet i CL.

***

Stora frågan: vilka lag ska kunna hota Barca, City, Juve, Bayern och PSG nästa säsong? Det kan mycket väl bli dessa fem mästarlag när allt summeras i maj 2020…

Publicerad 2019-05-13 kl 10:46
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå