Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Ronaldos fina svit på 42 ligamatcher i rad utan förlust punkterades i helgen

Roma (med Robin Olsen som bänkvärmare), som jagar en CL-biljett, hemmaslog Juventus med 2–0 i söndags i den tredje sista omgången för säsongen. Eftersom Ronaldo spelade för sitt Juventus i den matchen innebär det att den fina sviten på 42 spelade ligamatcher i följd slutade på just 42 och därmed försvann möjligheten att nå Messis gamla svit på 48 matcher – för den här gången.

ANNONS

Förmodligen slår inte den här typen av sviter så högt. Mer eftertraktat är såklart att vinna CL-finaler, ligaguld, guldskon och så vidare. Men svit som svit, och denna typ av svit är ändå på något vis intressant. Ju längre sviten blir, desto mindre handlar det om tur. Nu när Juventus förlorade denna match fanns egentligen inget att spela för då ligaguldet säkrades redan för några matcher sedan (20:e april).

Sedan Juventus säkrade guldet har laget i två ligamatcher i rad hamnat i 0–1-underläge och Ronaldo har sett till att kvittera till 1–1 i bägge och därmed räddat poäng. Mot Roma i söndags blev det även där ett 0–1-underläge men istället för kvittering till 1–1 blev det 0–2.

Nu får portugisen börja om på ruta noll igen för denna typ av svit. Värt att flika in är att Messi för närvarande är uppe i 23 spelade ligamatcher i rad utan förlust efter den senaste förlusten som inträffade 11:e november 2018 (3–4 hemma mot Real Betis).

ANNONS

Så här står sig Ronaldos nyligen punkterade supersvit mot de 42 första matcherna i Messis supersvit på 48 spelade ligamatcher i rad utan förlust…

20190515-cr7-vs-messi-ligamatcher-sviter-42-matcher

Även om Messi har ett visst övertag i prestationer för antal mål och assist och övrigt, så är det ändå relativt jämförbara siffror för de två superstjärnorna.

Ronaldos svit fördelat på klubbar…

RMA: 13 matcher, 22 mål – 1,69 mål/match
Juve: 29 matcher, 21 mål – 0,72 mål/match

Totalt: 42 matcher, 43 mål – 1,02 mål/match

Publicerad 2019-05-15 kl 11:19

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto