Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter EL-finalen (Chelsea vann): ny koll på storklubbarnas titlar denna säsong

Statistikbloggen

Femte gången gillt för Chelsea! Först brändes supercupen (1), sedan brände man ligacup-finalen (2), tappade möjligheten helt att vinna ligan (3) och man nådde aldrig finalen i den engelska cupen (4). Men Europa League, den femte chansen, tog man! Därmed dags för en ny koll på storklubbarnas titelfacit denna säsong.

Så här ser läget ut nu med en enda stormatch kvar – finalen i Champions League på lördag, där Liverpool möter “skräll-laget” Tottenham:

20190529-storklubbarna-titeljakten-status

 

För Chelseas del innebär EL-finalsegern en plats i den europeiska supercupfinalen mot senare delen av sommaren – och därmed chans på ytterligare en titel. Där väntar vinnaren av Champions League.

Apropå de internationella cuptitlarna – så här ser läget ut just nu för 2000-talet:

20190529-pokalvinsterna-2000-talet

Notering: Ibland spelas CL-finalerna tidigt i juni.

Även om Arsenal gjorde en “skitsäsong” får den ändå anses vara bättre än vad United lyckades med. Arsenal fick i alla fall silvermedaljer för finalplatsen och slutade en placering bättre än United i ligan. Både Arsenal och United får spela Europa League nästa säsong tack vare sina tabellplaceringar i Premier League. Det – kunde – ha slutat värre för Arsenal och United, kan man lugnt påstå. Men nu blev det ingen kanonsäsong för lag som exempelvis Everton och Newcastle (eller att vi hade fått se “ett nytt Leicester”) – det blev en slags räddning för Arsenal och United.

Annons

***

CL-finalen på lördag kväll: tvmatchen har koll på vem som sänder.

Publicerad 2019-05-30 10:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto