POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Nytt drömmål (ej clickbait) av Zlatan nyss i sista "höst-vår"-matchen: ny Zlatan vs Messi vs Ronaldo

Alltså Zlatans senaste mål, för några minuter sedan, svensk tid. WOW! En äkta så kallad “brassespark” (cykelspark). Ni som minns Zlatans drömmål mot England i slutet av 2012 – det här var i samma skola men kanske ännu läckrare. Det här var verkligen ett drömmål som rundade av Zlatans “matematiska höst-vår” 2018–19, vilket leder oss till en jämförelse med Messi och Ronaldo.

Det var i den 84:e minuten vid ställningen 0–2 (kunde likväl stått 0–4 med tanke på skott i målställningen) hemma mot New England som Zlatan Ibrahimovic nätade med ett drömmål (årets mål?) vilket gav visst hopp om en kvittering i slutminuterna men LA Galaxy lyckades aldrig få in något 2–2-mål för att rädda en poäng.

Drömmålet (1–2 i matchen) kan ses här:


Visa det här inlägget på Instagram

 

😵🚲 DARE TO ZLATAN 🚲😵

Ett inlägg delat av LA Galaxy (@lagalaxy)

 

Om det inte går att se målet i klippet ovan – kolla in klippet på LA Galaxys sida på Instagram: @lagalaxy

Nu väntar knappt 3 veckors uppehåll i ligaspelet för Zlatan & Co innan nästa MLS-match preliminärt ska spelas lördag den 22:a juni. Då packar LA Galaxy väskorna för att möta FC Cincinnati på bortaplan.

Detta innebär att samtliga av LA Galaxys MLS-matcher efter VM-uppehållet förra sommaren till och med nattens match (svensk tid) kan klassas som en höst-vår-säsong för att göra det jämförbart med de stora grabbarna i de europeiska ligorna.

Zlatans facit för den “matematiska” 2018–19-säsongen blev 26 mål och 10 assister på 28 matcher. Det kan jämföras med vad Messi och Ronaldo presterade för de nyss avslutade säsongerna…

Messi: 34 matcher – 36 mål & 13 assist (49 poäng)
Zlatan: 28 matcher – 26 mål & 10 assist (36 poäng)
Ronaldo: 31 matcher – 21 mål & 8 assist (29 poäng)

Poäng- & målsnitt

Messi: 34 matcher – 1,441 p/match & 1,059 mål/match
Zlatan: 28 matcher – 1,286 p/match & 0,929 mål/match
Ronaldo: 31 matcher – 0,935 p/match & 0,677 mål/match

Något att tänka på när man studerar detta mål- och poängfacit ovan är att Messi & Ronaldo har spelat fler typer av matcher än bara ligamatcher som Zlatan har gjort.

***

Nu när Zlatans matematiska 2018–19 är färdigspelad, det vill säga hans 18:e säsong flytten från Malmö FF till Ajax sommaren 2001, är det lägligt att kasta ett öga på hur många ligamål han samt Messi & Ronaldo gjort på seniornivå:

20190603-messi-cr7-ligan-goals-seasons-all-leagues

Zlatans säsong 1 i detta diagram ovan är 2001–02 (Ajax), Ronaldos säsong 1 är 2002–03 (Sporting) och Messis säsong 1 är 2004–05. Därför som spelarna står på 15, 17 respektive 18 spelade säsonger. Ronaldo (CR7) och Messi har faktiskt gjort lika många ligamål, men Ronaldo har gjort fler säsonger. Kommer bli väldigt intressant att se vem som står på flest ligamål om exakt 1 år.

Diagrammet ovan räknar inte in Zlatans 16 ligamål på seniornivå med MFF 1999–2001. Adderas dessa står Zlatan på 352 ligamål totalt: 340 av dessa mål i högstadivisioner och 12 i näst högsta (Superettan 2000).

Totalt har Zlatan gjort 33 mål (varav 8 på straff) och 13 assist – 46 poäng – på 39 matcher (36 starter & 3 inhopp) för LA Galaxy sedan ankomsten i slutet av mars 2018. Efter knäskadan i slutet av hemmamatchen mot Anderlecht i Europa League den 20:e april 2017 var det kanske få som trodde att Zlatan skulle komma tillbaks.

Så här har Zlatans samtliga ligamål fördelat sig över karriären med grafisk illustration:

20190603-zlatan-league-goals-season-by-season-and-totals

***

Som tidigare nämnt har det precis inletts ett nästan 3 veckor långt uppehåll för ligaspelet för LA Galaxys del. Under detta ligauppehåll väntar 1–2 nationella cupmatcher (U.S. Open Cup). Den första spelas den 12:e juni (mot ett icke MLS-lag) i 16-delsfinalen. Om Galaxy tar sig vidare väntar åttondelsfinal 18–23:e juni mot antingen Real Salt Lake eller LA FC, bägge från MLS. Samma LA FC som Zlatan mötte i MLS-debuten och gjorde 2 mål mot. Om Zlatan får ledigt från de 1–2 cupmatcherna eller om han deltar återstår att se.

Publicerad 2019-06-03 kl 06:43
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto