Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dam-VM: alla inbördes möten med Kanada efter segern igår med 1–0

Statistikbloggen

Det blev svensk seger igår (1–0) och därmed tog sig Sverige vidare från åttondelen till skillnad från förra VM:et då det blev en tung 1–4-förlust. Då (2015) mot Tyskland, vilket var ett rejält tuffare motstånd än nu (2019) mot Kanada. Därmed läge att visa en uppdaterad tabell över alla inbördes möten med Kanada – och – en jämförelse hur Sveriges facit hittills i detta VM står sig mot facit från alla tidigare VM.  

Först ut – alla möten med Kanada:

20190625-sverige-kanada-h2h-allt-dam

Studerar man endast de största matcherna, det vill säga VM och OS, ser det ut så här:

20190625-sverige-kanada-h2h-endast-stora-tavlingar-dam

Lustigt nog har Sveriges alla tre vinster sina rötter i städer med begynnelsebokstaven P: Portland, Peking och Paris. Sverige har i alla fall hittills trivts bäst att möta Kanada i större sammanhang i städer som börjar på P. Även i de mindre tävlingarna som Algarve har Sverige aldrig gjort sämre ifrån sig än vinst i en stad på P (Parchal, 2018).

I träningssammanhang har Sverige dock förlorat i en stad på P: Phoenix. Men ska man leka språkpolis skulle man kunna påstå att det är inget äkta P då Phoenix rent uttalsmässigt börjar med “F” (på grund av Ph).

Annons

***

Nu över till Sveriges facit i alla VM och det återstår att se var resan i detta pågående mästerskap i Frankrike slutar:

20190625-dam-vm-all-time-sveriges-facit

Sverige har redan presterat bättre än 2015 men även placeringsmässigt bättre än 2007 då det ännu inte fanns åttondelsfinaler.

Och varför inte även en titt på Kanadas facit efter förlusten mot Sverige?

20190625-dam-vm-all-time-kanadas-facit

Detta blev alltså första gången Kanada fick stryk i den första utslagsmatchen efter ett avancemang från gruppspelet. Samt andra gången i de tre slutspelsträden som Sverige skickat hem Kanada.

***

Nu är risken stor att Sveriges resa tar slut på lördag den 29:e juni med avsparkstid 18:30 – och Tyskland som motstånd. Tyskland får hållas som storfavorit till att vinna matchen och gå vidare till semifinal – men det är bara att hålla tummarna och hoppas att Sverige kan skrälla och slå ut tyskorna.

Annons

Kvartsfinalen för Sverige mot Tyskland nu på lördag med avsparkstid 18:30 sänds på TV4 och TV4 HD samt troligen även på C More Fotboll.

Publicerad 2019-06-25 10:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto