POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

LA Galaxys usla facit i MLS sedan maj i år

0–3 nu senast mot Atlanta United i ligamatchen som startade sent igår kväll svensk tid. Ingen Zlatan i matchtruppen men ändå: NOLL-TRE. Galaxy NOLL, Atlanta TRE. Både för poäng och mål. Matchen innan? Galaxy–Portland 0–4. Totalt 0–7 på två senaste matcherna. Bägge på bortaplan – “men ändå…”.

Förlusterna avlöser varandra på sistone och det är väl bara att konstatera det rakt ut: LA Galaxy är ett äkta “skitlag”. Zlatan gör förmodligen sitt bästa, men vad gör det när resten av spelarna är knappt ens medelmåttor med tanke på prestationerna?

Zlatan har gjort 16 mål på på 18 matcher under de hittills 23 avverkade omgångarna. I dessa 18 “Zlatan-matcher” har Galaxy gjort 26 mål vilket innebär att Zlatan har gjort 61,5 procent av alla mål. Lägg till att Zlatan svarat för 3 stycken målgivande passningar. Det innebär att Zlatans poängskörd (19p) motsvarar 73 (!) procent av Galaxys mål i de matcher där Zlatan spelat.

Galaxys facit i MLS 2019 efter 23 omgångar:

Med Zlatan i laget – 18 matcher, 26 mål = 1,44 mål/match (4 matcher utan mål framåt)
Utan Zlatan i laget – 5 matcher, 4 mål = 0,80 mål/match (3 matcher utan mål framåt)

Med Zlatan i laget – 18 matcher, 14 matcher med mål = 78%
Utan Zlatan i laget – 5 matcher, 2 matcher med mål = 40%

När Zlatan varit i laget har han spelat samtliga matchminuter och aldrig bytts ut.

Talande är också hur Galaxy varit i år. Mars–April var en bra period. Men från och med Maj har Galaxy nästan bara varit en klassisk slagpåse.

Galaxy 2019 i MLS, Mars – April 

9 matcher – 7 vinster, 1 kryss, 1 förlust, 15–8 (+7) i målskillnad
(Zlatan: 8 mål + 1 ass i 7 av dessa 9 matcher, 9p på 7 matcher)

Galaxy 2019 i MLS, Maj –> 

14 matcher – 5 vinster, 0 kryss, 9 förluster, 15–26 (–11) i målskillnad
(Zlatan: 8 mål + 2 ass i 11 av dessa 14 matcher, 10p på 11 matcher)

Vi behöver väl inte räkna om det till procent? Siffrorna talar onekligen för sig själva. Zlatans mål- och poängskörd under den första och andra fasen har varit ganska jämförbar. Därmed är det slående hur resten av laget har tappat prestationsmässigt från och med början av maj månad. Med tanke på hur resten av laget har gått ner sig är det kanske inte konstigt och därmed logiskt att Zlatans eget facit har blivit aningen sämre i den senare perioden.

***

Så vad är det bästa för laget & Zlatan Ibrahimovic?

Borde Zlatan lämna “det sjunkande skeppet”? (och joina Real Madrid? med Paul Pogba?)
Värva in nya spelare? (MLS-transferfönstret stänger onsdag 7:e augusti)
Sparka tränaren?
AVGÅ ALLA?

Vad tycker ni läsare? Någon som sitter på en genial plan?

Zlatan har till måndag den 2:a september på sig att joina Real Madrid eller annan intressant klubb i Europa med några få undantag. PL-klubbarna får inte värva spelare efter 17:00 lokal tid nu på torsdag den 8:e augusti. Portugals liga, rankad nummer 7 i Europa, stänger sitt transferfönster så sent som 22:a september. Annars är det 2:a september som är den stora deadline-dagen för detta sommarfönster.

Publicerad 2019-08-04 kl 10:06
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå