Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Poängbanor i Superettan: när BP åkte ur senast (2015) och i år som bottenlag

Många av oss minns hur det ena avlöste det andra för BP från och med starten 2014 i Allsvenskan efter att ha klarat sig kvar i svensk klubbfotbolls finrum 2013. Det ledde till sist med spel i inte särskilt lockande tredjedivisionen för “Brommas Milan”.

Då och då ser vi sådana här resor från Allsvenskan raka vägen ner till divisioner lägre än Superettan, där Superettan bara blev ett tillfälligt ett-årigt stopp. Exemplen är många men BP, med alla dessa unga lovande spelare som hela tiden blommar ut, är på något sätt extra intressant.

ANNONS

Förra/senaste gången för BP skedde det i samband med när lagkaptenen Pontus Segerström drabbades av cancer. Det offentliggjordes den 11:e augusti 2014 och bara drygt 2 månader senare (13:e oktober) hade han somnat in för gott, endast 33 år ung. Livet är för grymt och orättvist ibland. Slutade med spel i tredjedivisionen året 2016 där “Skägget” klev in som ny tränare och lyckades ta upp laget till Allsvenskan på kortast möjliga tid: 2 säsonger. Men väl tillbaks i toppen blev vistelsen endast ettårig. Om BP hade klarat sig kvar med “Skägget” som tränare för tredje året i rad är det nog många som funderar på än idag.

Det intressanta just nu är BP:s 2015 i Superettan. Nykomling men åkte ur direkt. Nu 2019 är det likadant att laget är nykomling – men frågan är om laget åker ur direkt som 2015. Då precis som nu tog BP endast 10 poäng på första 15 omgångarna. Så här har poängbanorna sett ut:

20180811-Superettan-BP-2015-2019-omg19

De 5 första omgångarna i år i Superettan inledde BP ganska bra, men därefter har det minst sagt smugit sig in grus i maskineriet. Förlusterna och kryssen avlöser varandra. Nu senaste 5 omgångarna har BP följt 2015 års upplaga skrämmande bra.

ANNONS

År 2015 inledde BP med 10 poäng första halvan av säsongen och tog 13 poäng under andra halvan. Totalt 23 poäng. Nu efter 19 omgångar 2019 står BP på 15 poäng vilket är en poäng bättre än 19 omgångar under nedflyttningsåret 2015.

Nyligen tog BP in sin gamle alla tiders interna skyttekung, och DIF-mästartränaren 2005, Kjell Jonevret, som förstärkning. Om det räcker för att rädda kvar laget i Superettan återstår att se.

***

Vad tror ni läsare? Klarar sig BP kvar i Superettan? Någon som känner att det vore skönt om laget trillar ner precis som senast för att verkligen “starta om”?

***

Ett flertal av BP:s återstående matcher i Superettan, samt många andra matcher i Superettan, kommer att direktsändas i Sportkanalen (kanalplats 46 för Boxer-kunder med kanalen i utbudet, möjligen annan kanalplats hos andra distributörer). Håll ett öga på tvmatchen och TV-tablåer för vad som är att se fram emot i “rutan”.

Avslutningsvis den noterbara tabelltoppen i Superettan efter 19 omgångar:

ANNONS

1 Mjällby (uppflyttning till Allsvenskan)
2 Varberg (uppflyttning till Allsvenskan)
3 Brage (kval om Allsvensk plats)

…men det återstår 11 omgångar och både J-Södra och Örgryte ligger precis under toppen.

Brage har 18 säsonger bakom sig i Allsvenskan. Mjällby åtta stycken. Men Varberg har noll. Det kan komma att bli en äkta nykomling i Allsvenskan 2020! Varberg är för övrigt Djurgårdaren Kevin Walkers moderklubb.

Publicerad 2019-08-13 kl 18:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto