Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sista stora ligan inleds ikväll - repriskoll på bästa ligornas mästarlag sedan 2005

Statistikbloggen

Spanien, England, Tyskland och Frankrike är redan igång med sina ligor. Därmed är 4 av de 5 bästa ligorna redan igång. Men ikväll drar Italien igång, alltså Serie A. Vilka lag ska vinna ligorna för säsongen 2019–20? Som “kött på benen” för att tippa mästarlagen är genomgången av senaste årens mästarlag till viss nytta, men även av intresse för den som inte bryr sig att tippa.

Ja, ikväll smäller det. Klockan 18:00 sparkas den första matchen igång. Då kommer de senaste 8 (!) säsongernas mästarlag Juventus på besök till Tomas Brolins gamla klubb Parma (1990–1995). För Juventus del innebär det en resa på cirka 25 mil öster ut i norra Italien från hemtrakten Turin. En resa som är cirka 5 mil kortare än Karlstad till Stockholm, som jämförelse för att få lite bättre känsla kring avståndet.

Ska Juventus ta sin 9:e raka ligatitel? Vilka ska vinna de andra ligorna? En titt på senaste årens mästarlag i de bästa ligorna kan vara av stort intresse:

20190520-topp7-ligorna-senaste-gulden

Grafiken talar ganska bra för sig själv. Men Neymar-cirkusen kan kanske ställa till det för PSG denna säsong. Men det beror helt på utfallet. Vi får se helt enkelt. Finns ändå en hel del “krut i bössan” hos PSG i form av Cavani och Mbappé samt en del övriga offensiva pjäser som Di Maria. När – de flesta – transferfönster stänger på måndag den 2:a september har vi förhoppningsvis ett svar på frågan: var spelar Neymar säsongen 2019–20?

Annons

I våras var det första gången i modern tid som vi sett mästarna i de fem bästa ligorna försvara sina guld. Det skedde dock på Zlatans tid i Juventus men eftersom Juventus fråntogs dessa ligaguld fick statistik- och historieböckerna skrivas om.

***

Serie A-matcherna kommer sändas denna säsong i C More:s utbud. Seriepremiärmatchen Parma–Juventus, kickoff 18:00 idag, direktsänds i Sportkanalen som förmodligen många Boxer-kunder har tillgång till i dagsläget.

Kanaler och matchstarttider för fotbollsmatcher följs med fördel hos sajten/appen/tjänsten tvmatchen.

Publicerad 2019-08-24 14:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto