Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Inför Allsvenskan omgång 22: guldchanstabellen för omgång 21

I söndags stod Djurgården för den imponerande insatsen i guldstriden att knäppa Malmö FF på fingrarna – i Malmö FF:s egen hemmaborg i Malmö. Det var i omgång 21. Nu återstår 9 omgångar och ikväll klockan 19:00 startar den 22:a omgången med HIF–Östersund som, enligt schemaläggarna för allsvenska matcherna, kan klassas som någon form av “fredagsmys”.

Många verkar ha ett svalt intresse för dessa fredagsmatcher, eller att det inte är lika attraktivt som om matcherna hade spelats på andra dagar. Supportrar brukar föredra måndagkvällar. Men det är många inblandade parter för att Allsvenskan skall vara en verklighet. Sponsorer, media, supportrar, europacuper (bör/får ej krocka), med mera, med mera. Vi ser det även i andra ligor hur det mer eller mindre “tvingas fram” några fredagsmatcher. Nöden kräver, får man väl säga.

ANNONS

Titta bara på övriga ligor i europa i dag fredag 30:e augusti 2019:

La Liga (Spanien)
20:00 Sevilla – Celta Vigo
22:00 Athletic Bilbao – Real Sociedad

Ligue 1 (Frankrike)
20:45 Metz – PSG

Serie A (Italien)
20:45 Bologna – SPAL

Bundesliga (Tyskland)
20:30 “Gladbach” – Leipzig

Det är så det ser ut. Det är inte bara ett allsvenskt fenomen med några fredagsmatcher då och då. Även om man i “de bästa av världar” skulle vilja ha matcherna på kanske måndagkvällar.

Kvällens allsvenska match är en match mellan två lag som bägge kämpar för att nå cirka 28–30 poäng på sikt som brukar vara den härad som gäller för att klara sig kvar till nästa säsong och oftast slippa kvala. Hur många poäng som laget som hamnar på kvalplatsen i år skrapar ihop återstår att se.

***

Men nu över till guldchanstabellen! Vi ser såklart hur HIF och Östersund ligger till. Men fram för allt hur tabelltoppen ser ut. Ledande Djurgården har 47 poäng vilket är mer än vad lagen på platserna 11–16 får vid full pott resten av säsongen (vilket inte kommer hända). Så här ser tabellen ut nu:

ANNONS

20190830-allsvenskan-guldchanstabellen

På söndag är det derby! Tvåan AIK mot ledande Djurgården. AIK är 4 poäng bakom just nu med 9 matcher kvar och vid seger är laget bara 1 poäng bakom med 8 matcher kvar.

Vinner dessutom Malmö FF sin match i helgens omgång, borta mot Kalmar FF, så är det 3 poängs skillnad. Alltså vid kombinationen att Malmö FF “gör sitt” och Djurgården åker på stryk mot AIK. Även Hammarby kan knappa in på Djurgården, men har på papperet lite tuffare: bortamatch mot Norrköping.

Vi får helt enkelt se hur det går i matcherna i helgen.

Djurgården är tillfällig guldfavorit enligt denna tabell men Malmö FF har varit det överlägset flest gånger i år och kunde efter 15:e omgången klassas/förutspås som “blivande mästarlaget”. Om statistiken får rätt eller fel vet vi efter 30:e omgången eller kanske någon omgång tidigare.

***

Avslutningsvis en repris på Djurgården-diagrammet (antal poäng efter 21 matcher varje säsong åren 2001–2019):

20190828-allsvenskan-2001-2019-21omg-dif

De utvalda slutplaceringarna är i detta uppdaterade diagram samtliga slutplaceringar.

ANNONS
Publicerad 2019-08-30 kl 16:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto