POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Efter AIK–DIF 1–0 idag: Djurgårdens urusla derbyfacit på senare år (diagram)

Ska man vara bäst i landet kanske man ska vara bäst i stan också? Nu åkte Djurgården åter igen på stryk i ett derby. Om derbyna även i Svenska Cupen får anses ha 3 poäng i potten är det minst sagt bedrövlig statistik för Djurgårdens del på senare år.

Ta en titt på detta diagram (ett derby återstår i år – mot Hammarby):

20180901-DIF-derbyn-2001-2019.png

***

Angående guldstriden: ni som följer den här bloggen vet att Malmö FF korades till “blivande mästarlaget 2019” efter 15:e omgången. Nu har 22 omgångar spelats och Malmö FF är 3 poäng bakom Djurgården och har faktiskt 2 plusmål mer.

Plusmålen kan visa sig vara värda mycket. Därför var det för Malmö FF:s del ett väldigt passande tillfälle att göra sitt bästa borta mot Kalmar idag när det efter några minuter skulle visa sig att man fick spela med en man mer i resterande drygt 80 minuter av matchen. Det är precis i sådana situationer det gäller att köra gasen i botten, då tillfälle bjuds. Malmö FF tog chansen.

Vi får se efter 30:e omgången som statistiken efter 15:e omgången åter igen hade rätt kring vilket lag som blir svenska mästare.

Publicerad 2019-09-01 kl 18:38
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå