POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Uppesittarkväll: Zlatans MLS-mål mot Seattle inatt var det….

Supersvensken fortsätter att skriva in sig i målprotokollen i MLS-matcherna. I den nyligen avslutade ligamatchen borta mot Seattle nickade Zlatan Ibrahimovic in ett reduceringsmål på hörna i 66:e minuten. Zlatans 1 mål och 1 assist i matchen räckte dock inte ens till 1 poäng då laget åter igen läcker bakåt. 3–4 i Galaxy-favör.

Matchens andra svensk, Gustav Svensson, som spelade hela matchen för Seattle hade en roligare kväll då han spelade hela matchen för sitt lag som alltså vann med 4–3. Men Zlatans insatser gör historieboken ännu fetare. Han är en av 2000-talets största anfallare bakom Messi och Ronaldo.

Längst som en variant på “störst” är han inte då engelsmannen Peter Crouch är riktigt lång. Crouch uppges vara 201 cm medan Zlatan “bara” är 195 cm lång – enligt engelska Wikipedia. Om någon undrar: Ronaldo (CR7) är 187 cm och Messi är 170 cm.

Åter till Zlatans senaste mål!

Målet var…
>> ett mål som innebär minst 1 mål/match senaste 4 matcherna
>> 11:e målet i Zlatans “matematiska” höstsäsong
>> 23:e målet i Zlatans 2019-säsong i MLS
>> 45:e målet sedan Zlatan anslöt till Galaxy i slutet av mars 2018
>> 348:e ligamålet efter att Zlatan lämnade Malmö FF
>> 352:a ligamålet på seniornivå i enbart högstadivisioner (inkl MFF)
>> 364:a ligamålet på seniornivå i alla divisioner (inkl MFF/Superettan)
>> 448:e klubblagsmålet på seniornivå efter att Zlatan lämnade Malmö FF
>> 466:e klubblagsmålet på seniornivå inklusive Zlatans 18 MFF-mål 1999–2001
>> 528:e målet när alla klubblags- och landslagsmål på seniornivå räknas ihop (466 + 62)

Det är 34 mål kvar till det 500:e målet för klubblag på seniornivå. I höst återstår 6 MLS-ligamatcher och eventuellt når Galaxy slutspelet där det som mest kan bli ett fåtal matcher. Kanske återstår 25–30 mål för klubblag till det 500:e efter denna höst med Galaxy. Det bör Zlatan kunna fixa i antingen MLS 2020 eller vid en comeback i en passande klubb i Europa.

***

Om drygt 1 månad fyller Zlatan Ibrahimovic 38 år. Det är den 3:e oktober. Även Andreas Isaksson fyller 38 år samma datum.

***

Så här är Zlatans ligamål efter MFF-tiden utspridda enligt höst-vår:

20190902-zlatan-league-goals-season-by-season-and-totals

***

Nu kommer drygt hälften av lag i MLS att ha ett litet uppehåll då det bland annat blir EM-kvalmatcher. Bland annat ingår Galaxy i denna skara. Den 11:e september får vi åter igen se Galaxy, men för oss i Sverige handlar det om 3 på natten mot den 12:e september, eller klockan 27:00 den 11:e september. Zlatan & Co ställs mot Colorado på bortaplan. Troligen är det Sportkanalen som kommer sända den matchen.

Publicerad 2019-09-02 kl 03:35
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå