POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
4v

Alla allsvenska ledarlag 2008–2018 efter 22 omgångar: så blev slutplaceringen

Just nu pågår omgång 23 för fullt. 3 av de 8 matcherna har redan spelats. Matcherna 4–6 spelas idag söndag 15:e september. Avslutande matcherna 7–8 där ledande Djurgården möter Helsingborg imorgon måndag. Djurgården hade en 1-poängsledning efter att den 22:a omgången spelades klart inför uppehållet för EM-kvalmatcherna.

Frågan är: hur står sig en 1-poängsledning efter 22 omgångar i Allsvenskan 2019 mot tidigare ledningar efter lika många omgångar i Allsvenskan 2008–2018 då serien haft 16 lag precis som nu? Så här har det sett ut:

 

20190915-allsvenskan-2008-2018-22-30-omg

3-poängsledningar eller bättre har hittills alltid inneburit guld i slutändan.

Djurgårdens 1-poängsledning ser inte ut som en guldgaranti, då vi sett 2-poängsledningar efter 22 omgångar tappats så att lagen i fråga blivit tvåa eller delad tvåa efter den 30:e omgången. Det mesta talar därför för att ledande Djurgården kommer att knipa en kvalplats till någon av europacuperna nästa sommar.

EVENTUELLT blir det Djurgården som vinner Allsvenskan i år, men Malmö FF har varit guldfavoriten, eller rättare sagt utnämnts till “blivande mästarlaget” i denna blogg ända sedan omgång 15.

Är det något lag som ska klara av att spela både Europa League och allsvensk guldstrid är det Sveriges rikaste lag: Malmö FF.

***

Vad tror ni läsare – hur ska Malmö FF fortsätta med sina framgångar framöver när Mackan Rosenberg lämnar? Vilken spelare ska in i laget? Mange Eriksson (just nu i MLS)? Någon annan? Och när tror ni Mackan Rosenberg lämnar? Spelar han i Malmö FF även nästa år?

Publicerad 2019-09-15 kl 14:32
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå