POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Efter Allsvenskan omgång 25: nya guldchanstabellen

Det blev segrar i den 25:e omgången för samtliga fyra topplagen från föregående omgång, och därmed kvarstår inbördes poängskillnader, men Malmö FF har däremot bättrat på sin målskillnad jämfört med Djurgården vilket eventuellt kan fungera som “ett ess i rockärmen” på sluttampen.

Malmö FF korades redan efter den 15:e omgången till “blivande mästarlaget 2019” och skulle Djurgården förlora en match samtidigt som Malmö FF vinner så springer skånelaget om och tar över förstaplatsen tack vare bättre målskillnad om nu inte Djurgården skulle drämma till med någon storseger inom kort.

Nu kan vi nog även räkna bort både Häcken och IFK Göteborg från guldet. Lagen kan som bäst nå 59 poäng var vilket är det lägsta för ett SM-guld 2008–2018. De bägge Göteborgslagen har dessutom färre poäng nu än vad Elfsborg hade efter 25 omgångar år 2012 när det där “bottenrekordet” noterades. Även IFK Norrköping kan i praktiken skrivas av från guldstriden.

Hammarby är nu uppe i det så kallade “guldsnittet” men ledande Djurgården är 2 segrar bättre. Det blir väldigt svårt för Hammarby att knipa guldet. Inte helt omöjligt men det kommer bli riktigt svårt.

Så här ser i alla fall nya guldchanstabellen ut:

20190926-allsvenskan-guldchanstabellen

Den stora frågan efter att ha kollat på guldchanstabellen – hur har det gått för alla serieledare efter 25 omgångar säsongerna 2008–2018 då det varit 16 lag i Allsvenskan?

20190926-allsvenskan-2008-2018-25-30-omg

Samtliga ledarlag som haft 1 poäng eller bättre i serieledning har hittills tagit guld. Det är ingen garanti för att Djurgårdens 3-poängsledning kommer räcka till guld, men det får ändå innebära att Djurgården får anses vara en tung guldfavorit.

***

Det mesta talar för att det blir antingen Djurgården eller Malmö FF som vinner SM-guld. En fin bonus att även AIK och Hammarby är väldigt nära poängmässigt och gör guldstriden betydligt mer intressant.

Publicerad 2019-09-26 kl 21:52
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå