Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Superettan: BP–Dalkurd 2–1 idag - men hur är det med "Jonevret-effekten"?

Det var inför omgång 22 som Kjell Jonevret tog över som ny huvudtränare för Brommapojkarna som just då befann sig i ett surt tabelläge och målet var såklart att försöka undvika nedflyttning. Nu blev det en seger (2–1) idag lördag 19:e oktober hemma mot Dalkurd och BP hänger fortfarande löst och riskerar nedflyttning. Men hur är det med “Jonevret-effekten”?

Ex-Djurgårdstränaren vid sidlinjen (Kjell Jonevret) och ex-Djurgårdaren Philip Hellquist som stod för de två målen som vände 0–1-underläget till 2–1-seger. Men laget är trots denna seger inte på säker mark som startar vid 31 poäng (3 lag finns där). BP har 26 poäng med 2 omgångar kvar och därmed 6 poäng kvar i potten att slåss för. Men nu handlar det inte om BP:s chanser att hamna på säker mark – nu handlar det om att syna Jonevret-effekten!

ANNONS

I diagrammet nedan har jag slängt in stödlinjer som visar BP:s poängsnitt fram till omgång 21 och förlängt denna linje så det syns hur många poäng laget borde ha efter sista omgången med bibehållet poängsnitt, samt en linje (den guldaktiga) som visar poängsnittet från och med omgång 21 till och med 28 samt förlängt linjen bakåt och framåt i tid för att ännu tydligare visa hur poängsnitten ser ut grafiskt – alltså lutningen för linjen. Mer lutning = högre poängsnitt.

Så här ser diagrammet ut:

20191019-Superettan-BP-2015-2019-omg28

Poängsnitten i siffror för BP i Superettan 2019:

Omgång 01–21: 16 poäng / 21 matcher = 0,762 poäng/match
Omgång 22–28: 10 poäng / 7 matcher = 1,429 poäng/match

Poängsnittet nu med Kjell Jonevret är cirka 87,5 procent bättre än innan då Roberth Björknesjö var huvudtränare. Jonevrets BP-facit så här långt är 3 segrar, 1 kryss och 3 förluster på 7 matcher.

***

Många av matcherna i Superettan går att se på Sportkanalen. För den som vill se ännu fler är det C More som gäller. För att hålla koll på vilka matcher som sänds i vilka kanaler är det som vanligt tjänsten tvmatchen som rekommenderas.

ANNONS
Publicerad 2019-10-19 kl 19:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto