POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
14v

Inför IFK Göteborg – Djurgården ikväll: allsvenska guldchanstabellen

Ikväll 19:00 är det dags för Djurgården att bekänna färg när laget gästar IFK Göteborg. Möjligheten till en 3-poängsserieledning finns, men även att laget förlorar och får finna sig i att högst troligen vara tabelltrea. Dags för en titt på guldchanstabellen för att låta var och en av er läsare att skapa er egen uppfattning kring guldchanserna men även ta en titt på bottenstriden.

Två summeringar är av intresse – först den allsvenska guldchanstabellen – men även en summering över de allsvenska serieledarna efter 28 omgångar säsongerna 2008–2018:

20191021-allsvenskan-guldchanstabellen

Djurgården är placerad som etta i denna guldchanstabell då laget har sin 28:e match att spela och därmed ett lite bättre poängsnitt. I den officiella tabellen där total målskillnad skiljer lagen åt vid samma poängskörd är Djurgården däremot trea.

I de nedre regionerna i tabellen ser vi att Helsingborg har säkrat det allsvenska kontraktet. Sirius och Östersund är ganska nära att säkra kontraktet. I Östersunds fall gäller det även att kunna visa upp trovärdig ekonomi för framtiden. Östersund riskerar att degraderas även om laget på det sportsliga planet säkrat det allsvenska kontraktet. Kalmar FF är det enda lag på säker mark som verkligen “hänger löst” – där det positiva trots allt är att laget har allt i egna händer: 2 raka segrar på sista 2 matcherna och laget kan börja planera för Allsvenskan 2020.

***

Nu över hur det har sett ut för de allsvenska serieledarna efter 28 omgångar åren 2008–2018:

 

20191021-allsvenskan-2008-2018-28-30-omg

Alla ensamma serieledare har lyckats ta guld. Tre gånger (2010, 2012 och 2015) har vi haft delad serieledning där laget med bäst målskillnad vunnit SM-guld 2 av 3 gånger (66,6%).

***

IFK Göteborg, som Djurgården möter ikväll, har inte så jättemycket att spela för i ingenmansland. Mötet sänds ikväll som “Måndagsmatchen” på Sportkanalen. 19:00 är det avspark.

Publicerad 2019-10-21 kl 12:39
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå