POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
33v

Antalet länder i alla EM till och med 2020: totalt & från norden

Sverige knep till slut EM 2020-platsen nu under sista landslagssamlingen i kvalspelet. Därmed spelar Sverige sitt 6:e raka EM. Men det är inte bara Sveriges representation i EM som är intressant – det är även intressant med antalet nordiska länder. Läge för en titt på antalet nordiska länder i alla EM!

Så här har det sett ut – antalet deltagande länder varav antalet länder som nått EM via kval samt antalet deltagande länder som är från norden:

20191120-nationer-i-alla-em-tom-2020-herrar

Sveriges EM-debut var i egenskap av värdnation. Om Sverige hade lyckats kvala in till EM 1992 ifall det hade arrangerats i ett annat land kommer vi aldrig få svar på. Av de 7 EM som Sverige varit med i har 6 av dessa varit tack vare lyckade kval.

Eftersom antalet deltagande länder i EM har utökats med åren så har det blivit aningen enklare att kvala in. Samtidigt har antalet fotbollsnationer i Europa ökat. Men de flesta anser nog att svårighetsgraden för att nå EM har minskat något på senare år då dörren är öppen för fler nationer att nå mästerskapet.

***

I dagsläget har 20 av 24 platser i EM tillsatts via gruppspelen. I slutet av mars 2020 spelas playoff-matcherna och där är både Norge och Island med och fajtas. I bästa fall blir det 5 nordiska länder i EM 2020 vilket i så fall blir nytt rekord. I sämsta fall blir det 3 nordiska nationer vilket är en tangering av rekordet från EM 2000.

Playoff-matcherna till EM 2020 spelas den 26:e och 31:a mars 2020. Island och Norge spelar i olika grupper vilket gör att dessa två nationer inte kan mötas.

Publicerad 2019-11-20 kl 15:43
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto