POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
32v

Klubblag: CR7 vs Messi vs Zlatan – vad har hänt med Ronaldo?

Det går utför för “Flickfavoriten” när det gäller klubblaget (Juventus), men det går som på räls med landslaget (Portugal). Messi köttar på som vanligt i Barca och Zlatan gjorde en kanonhöst i Galaxy. Läge för ett diagram som visar hur det gått utför för Ronaldo.

Så här ser det ut för samtliga typer av tävlingsmatcher för klubblag:

20191125-cr7-messi-zlatan-allt-snitt

Hittills denna säsong med det facit som gäller är målsnittet nere på sämsta nivån sedan halvvägs in på de 6 säsongerna i United. Löst räknat. Med andra ord får vi backa klockan till 2006–2007 ungefär. 12-årssämsta, typ.

Diagrammet ovan visar det sammanlagda gällande ligaspel, europa och övrigt. En titt på endast ligaspelet visar denna bild:

20191125-cr7-messi-zlatan-ligaspelet-snitt

Även här ser vi hur det går utför för Ronaldo. Här är portugisen nere på i princip samma målsnitt som säsongen innan “Supersäsongen” i United. Jämför även målsnittet för pågående säsongen med den bästa någonsin:

2014–15: 1,371 (48 mål på 35 matcher, Real Madrid)
2019–20: 0,500 (5 mål på 10 matcher & 13 omgångar, Juve), säsongen pågår.

Nu återstår det 25 omgångar och det finns många matcher där Ronaldo har – chansen – att bättra på målskörden men även målsnittet.

***

Facit hittills denna säsong, alla tävlingsmatcher för klubblag:

Messi: 12 matcher – 9 mål & 6 ass (15p), 1,020 mål/match
Ronaldo: 14 matcher – 6 mål & 1 ass (7p), 0,439 mål/match
Zlatan: 19 matcher – 20 mål & 5 ass (25p), 1,053 mål/match

För Zlatans det är det 17 matcher i MLS-grundserien (ligan) och 2 matcher i MLS-slutspelet (får motsvara någon slags ligacup i England eller Frankrike). Zlatan har spelat färdigt för “hösten 2019” när det gäller klubblag. Hur det blir för Zlatan på vårkanten återstår att se. Det kan bli Real Madrid, det kan bli Bayern München, det kan bli “David Beckhams klubb” i MLS, det kan bli någon Serie A-klubb (Napoli som bör nå CL-slutspel), det kan bli vad som helst – där det finns åtminstone tillräckligt med cash.

***

Men även om Ronaldo har bättringsmöjligheter då det återstår 25 ligaomgångar, 2 matcher i CL, troligen CL-slutspel, italienska supercupen (december) och Coppa Italia (Juve kliver in i januari) så är det ändå anmärkningsvärt med ett så svagt facit efter 13 omgångar i ligan och 4 omgångar i CL-gruppspelet.

Den stora frågan är: vad har hänt med Ronaldo?

Publicerad 2019-11-25 kl 17:32
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto