Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Guldskon 2019–20: första lägeskollen denna säsong (Messi leder inte)

Statistikbloggen

Efter en sisådär cirka 13–15 spelade omgångar i de europeiska ligorna har det rasslat till en hel del i nätet bakom målvakterna. Vem är de europeiska ligornas bästa målgörare just nu? Det är inte Messi och inte heller Ronaldo. Här kommer säsongens första koll i denna blogg!

Det är Serie A-spelaren Immobile som leder. 17 mål i Serie A innebär 34 poäng. Tätt bakom finns Bayern Münchens anfallsstjärna Lewandowski på 16 mål vilket ger 32 poäng. Så här ser toppen ut plus ett gäng jagande spelare i ett axplock:

20191205-guldskon-just-nu.png

Bästa svensk är ex-Djurgårdaren Seb Andersson som spelar i Union Berlin. Men det skiljer ganska mycket mellan Seb Andersson och ledande Immobile.

***

Guldskon handlar enbart om mål i ligaspel och högsta division. Varje mål är värt 1, 1 1/2 eller 2 poäng beroende på ligans ranking i europa baserat på hur det går i europacuperna för alla klubblag som har med dessa att göra. Mål i nationella och internationella cuper räknas ej in.

ANNONS
Publicerad 2019-12-05 15:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto