Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Säsongens första koll på storklubbarnas titeljakt

Statistikbloggen

Innan jul har två europeiska storklubbar chans på nya titlar – först ut är Liverpool i det så kallade “klubblags-VM” med finaldatum lördag 21:a december och dagen därpå spelar Juventus den nationella supercupfinalen mot förra säsongens cupmästare Lazio. Med tanke på detta nära förestående – hur ser det egentligen ut med vinna titlar och titelchanser kvar för de olika storklubbarna?

Så här ser det ut:

20191210-storklubbarna-titeljakten-status

Nytt för denna säsong är att spanska supercupen gjorts om rejält. Istället för mästaren i ligan och cupen som möts så adderar man även de två bästa lagen från ligan som annars inte borde ha fått vara med. Det blir en slags 4-lagsturnering i Indien för datumen 8–12 januari 2020. Då delar Valencia (cupmästare), Barcelona (ligamästare) och de bägge Madrid-lagen (platserna 2 och 2 i ligan).

Noterbart är också att den franska ligacupen är på sin sista säsong nu för att läggas på is på obestämd framtid.

***

Beträffande klubblags-VM: Liverpool deltar i egenskap av CL-mästare och kliver in onsdag den 18:e i semifinalen. Ännu oklart vilket motstånd det blir. Vid seger väntar final på lördag den 21:a december.

ANNONS

***

Ikväll och imorgon kväll (10–11 december) spelas sista omgången av CL-gruppspelet och på torsdag kväll (12 december) är det den sista omgången för EL-gruppspelet. Återstår att se hur det ser ut med kvarvarande och utslagna lag efter denna europacup-vecka.

***

Någon som anser att det saknas en eller annan storklubb i sammanställningen? Kommentera gärna i så fall och varför klubben borde läggas in i listan för framtida sammanställningar.

Publicerad 2019-12-10 16:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto