Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Säsongens första koll på storklubbarnas titeljakt

Innan jul har två europeiska storklubbar chans på nya titlar – först ut är Liverpool i det så kallade “klubblags-VM” med finaldatum lördag 21:a december och dagen därpå spelar Juventus den nationella supercupfinalen mot förra säsongens cupmästare Lazio. Med tanke på detta nära förestående – hur ser det egentligen ut med vinna titlar och titelchanser kvar för de olika storklubbarna?

Så här ser det ut:

20191210-storklubbarna-titeljakten-status

Nytt för denna säsong är att spanska supercupen gjorts om rejält. Istället för mästaren i ligan och cupen som möts så adderar man även de två bästa lagen från ligan som annars inte borde ha fått vara med. Det blir en slags 4-lagsturnering i Indien för datumen 8–12 januari 2020. Då delar Valencia (cupmästare), Barcelona (ligamästare) och de bägge Madrid-lagen (platserna 2 och 2 i ligan).

ANNONS

Noterbart är också att den franska ligacupen är på sin sista säsong nu för att läggas på is på obestämd framtid.

***

Beträffande klubblags-VM: Liverpool deltar i egenskap av CL-mästare och kliver in onsdag den 18:e i semifinalen. Ännu oklart vilket motstånd det blir. Vid seger väntar final på lördag den 21:a december.

***

Ikväll och imorgon kväll (10–11 december) spelas sista omgången av CL-gruppspelet och på torsdag kväll (12 december) är det den sista omgången för EL-gruppspelet. Återstår att se hur det ser ut med kvarvarande och utslagna lag efter denna europacup-vecka.

***

Någon som anser att det saknas en eller annan storklubb i sammanställningen? Kommentera gärna i så fall och varför klubben borde läggas in i listan för framtida sammanställningar.

Publicerad 2019-12-10 kl 16:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto