Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Guldskon 2019–20: Lewandowski leder – Ronaldo ser ut att ha kommit igång

Statistikbloggen

Ska det bli en Guldsko-vinnare från ett tyskt lag för första gången sedan våren 1972 då Gerd Müller från Bayern München vann? Nu nästan 50 år senare har vi Robert Lewandowski – också från Bayern München – i ledning. Vi får se mot slutet av våren hur det blir.

Så här ser det ut grafiskt just nu för de två bästa målskyttarna plus Messi & Ronaldo denna säsong för de europeiska ligorna:

 

20191219-guldskon-just-nu-grafiskt

Som de flesta av ni läsare säkert har koll på motsvarar varje mål i ligorna om spelarna tillhör 2,0 poäng. Det ger följande diagram (där enda skillnaden är att målen är utbytta mot poäng eftersom ingen av spelarna tillhör en liga där målen ger 1,5 eller 1,0 poäng styck):

20191219-guldskon-just-nu-grafiskt-points

Ronaldo har nu gjort mål i fyra matcher i rad. Messi har klivit av mållös i de två senaste matcherna. Messi och Ronaldo är naturligtvis inte nummer 3 och 4 just nu för Guldskon – därav “x”:et inom parentes.

Annons

Är detta “uppvaknande” från Ronaldo bara tillfälligt – eller är detta startskottet för en ny målrik epok? Vad tror ni läsare?

***

Värt att hålla i minnet är att tyska ligan bara består av 34 omgångar till skillnad från 38 omgångar i La Liga, PL, Serie A och franska ligan.

Publicerad 2019-12-19 23:52

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto