Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ny koll på storklubbarnas titeljakt - inför finalen i spanska supercupen på söndag

Statistikbloggen

Nytt för denna säsong är att den spanska supercupen stuvats om genom att växa från två till fyra lag som får chansen och att det blir ett cupspel med två semifinaler och till sist en finalmatch. Nu på onsdagen och torsdagen slog Real Madrid ut Valencia och “Det andra Madrid” (Atlético) slog ut Barcelona. Inför finalen på söndag som blir ett Madrid-derby är det ett bra läge att åter ta en titt på de europeiska storklubbarnas titelchanser.

Så här ser det ut just nu för tungviktarna i de europeiska ligorna:

 

20200110-storklubbarna-titeljakten-status

Sedan förra genomgången strax innan jul har Juventus förlorat sin Supercup-final mot Lazio (med 1–3). Därmed kan “Ronaldo & Co” efter denna förlust bara vinna maximalt 3 titlar denna säsong.

Noterbart också är att den engelska ligacupens semifinal är ett dubbelmöte och inte enkelmöte. Man City vann med 3–1 borta mot Man United och det innebär att United måste göra åtminstone 3 mål på bortaplan i returen den 29:e januari för att ha chansen att nå final. City får verkligen anses vara favoriter till att nå finalen där antingen Aston Villa eller Leicester väntar.

Annons

Samtliga storklubbar i sammanställningen har fortfarande chans att vinna respektive nationell fotbollscup.

När det gäller PSG och ligacupen står det “semi” och det innebär att semifinal väntar (22:a eller 23:e januari) mot ett “mindre starkt motstånd”.

Anmärkningsvärt är hur långt efter serieledaren Liverpool som vissa jagande storklubbar är. Tänk att Arsenal är hela 31 poäng bakom Liverpool. Och då har Liverpool ändå kvar en hängmatch som vid seger innebär att Arsenal är 34 poäng bakom.

Liverpool har på sina 20 första ligamatcher hela 19 segrar och 1 kryss. Ingen förlust – ännu. Blir det en “unbeatable season” för Liverpool? Vad tror ni läsare?

En sak är väl säker – en viss Glenn mår alldeles prima av tabelltoppen i Premier League just nu.

***

PS. Spanska Supercupfinalen (Madrid-derbyt) spelas nu på söndag den 12:e januari med avspark klockan 19:00 svensk tid. Sajten tvmatchen har koll på vilken kanal som kommer att sända matchen.

Annons
Publicerad 2020-01-10 00:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto