POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
5d

Efter Real Madrids supercup-seger igår: ny koll på storklubbarnas titeljakt

Real Madrid vann inte en enda titel under 2019. Men nu i januari 2020 bärgade laget hem den första titeln på cirka 13 månader. Då, för cirka 13 månader sedan, i december 2018, var det klubblags-VM som Real Madrid vann. Nu, cirka 13 månader senare, den 12:e januari 2020, var det den spanska omstuvade supercupen som vanns i en finalmatch mot Atlético Madrid som gick till straffläggning.

Den spanska supercupen är från och med denna säsong en miniturnering för fyra lag. Cupvinnaren och de tre bästa från ligaspelet tar plats i turneringen som startar med semifinaler och avslutas med en finalmatch. Återstår att se om detta upplägg kopieras av andra länder framöver för att bjuda på fler toppmöten. Kanske något för Sverige?

De fyra spanska lagen i supercupen som spelades förra veckan var Barcelona, bägge Madrid-lagen och Valencia. Semifinalerna spelades i mitten av veckan. Finalen blev ett Madrid-derby som Real Madrid vann på söndagkvällen.

Nu har Real Madrid bärgat hem sin första titel för säsongen och de övriga tre spanska lagen har förlorat varsin titelchans. Därmed läge att kasta ett öga på topplistan över storklubbarna i Europa och hur många titlar som vunnits och vad som nu är det teoretiskt sett bästa utfallet för säsongen:

20200113-storklubbarna-titeljakten-status

Anmärkningsvärt är att Arsenal är inte långt ifrån helt avsågat från ligaguldet i Premier League. Laget är 33 poäng efter ledande Liverpool med 48 poäng kvar att spela om. Men inte nog med det – ledande Liverpool har en hängmatch som kan vinnas och då är Arsenal plötsligt 36 poäng bakom med 48 poäng att spela om, ifall vi leker med tanken att Liverpools hängmatch spelas redan innan nästa omgång i ligan.

Gällande Manchester United som fortfarande har chansen på 4 titlar så är det i praktiken helt annorlunda. Laget är hopplöst efter i ligan samt ligger under i “halvtid” i ligacup-dubbelmötet med City inför bortareturen i slutet av januari. Det enda realistiska att vinna Europa League och den riktiga cupen (FA Cup).

Också värt att ta upp är att denna säsong är den sista där Frankrike har en ligacup – vilket dock är sanning med viss modifikation. Den kommer efter denna säsong att läggas på is och inte läggas ner för all framtid. Sedan får vi se om och när det återupptas.

***

Kommer Zlatan Ibrahimovic att vinna någon titel denna säsong? Serie A (“Scudetton”) ser ju minst sagt totalkörd ut. Finns inte en chans och det kan förmodligen även de mest inbitna Milan-fansen hålla med om, även om Zlatans återkomst till laget är för att “vända på skutan”. Kvar är Coppa Italia – den italienska cupen. Nu på onsdag kliver Milan in i den cupen och möter SPAL. Den matchen får minst sagt klassas som en “måstematch” i Zlatans ögon.

Zlatans senaste vunna titel var Europa League våren 2017, men han spelade aldrig i finalen efter skadan den 20:e april. Senaste titeln som Zlatan vann lite mer “på riktigt” var den engelska ligacupfinalen tidigt på vårkanten 2017. I denna match blev Zlatan minst sagt “Man Of The Match”. Detta är nu nästan 3 år sedan.

Publicerad 2020-01-13 kl 10:08
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå