POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Efter Zlatans nya cupmål ikväll - nytt diagram för klubblagsmål per säsong

Zlatan Ibrahimovic gjorde ikväll sitt andra tävlingsmål sedan återkomsten till Milan i förlängningen i kvartsfinalen mot Torino i den italienska cupen (Coppa Italia). Målet är Zlatans andra i Milan denna säsong och det 22:a för denna “matematiska” 2019–20 samt 476:e totalt för klubblag på seniornivå.

Så här har det sett ut säsong för säsong för Zlatan Ibrahimovic i klubblag sedan flytten från Malmö FF samt summering för antal mål exklusive och inklusive målen i MFF:

20200128-zlatan-club-comp-goals-season-by-season-and-totals

Zlatans mål i förlängningen mot Torino drygade ut ledningen från 3–2 till 4–2 och så slutade även matchen. Milan är nu vidare till semifinalen som avgörs i ett dubbelmöte mot Ronaldos Juventus. Matcherna spelas 12:e februari och 4:e mars. Tack vare detta avancemang finns det chans till hela tre stycken “Zlatan vs Ronaldo”-matcher. Den tredje matchen är i ligaspelet och det datumet är kring den 11:e april.

***

Zlatans Milan-facit så här långt efter nyår denna säsong är 2 mål på 5 matcher (0,40 mål per match). I Serie A är det 1 mål på 4 spelade matcher och i cupen är det 1 mål på 1 spelad match.

***

Det återstår 17 matcher i Serie A samt dubbelmötet i cupen mot Juventus för Milan. Detta innebär att det är 19 garanterade matcher kvar av säsongen. Om Milan slår ut Juventus blir en finalmatch som avgörs i ett enda och helt avgörande möte senare på vårkanten. Därmed 19–20 matcher kvar för Milan denna säsong. Hur många mål kan Zlatan tänkas göra på slutklämmen? Vad tror ni läsare?

Publicerad 2020-01-28 kl 23:57
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå