Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Grafiska Guldskon-kollen nu uppdaterad med Supernorrmannen Håland (19 år)

Statistikbloggen

Han gjorde 16 mål på 14 ligamatcher för Salzburg innan nyår – flyttade till Dortmund i Bundesliga – och succén bara fortsätter: 7 mål på de 3 ligamatcherna som spelats hittills år 2020. Sammanlagt 23 mål på 17 ligamatcher – hittills – denna säsong. Grabben är just nu endast 19 1/2 år gammal. Vilket facit för en så ung spelare! Ska vi få se en superknall för Guldskon? Vinner denna Supernorrman Guldskon denna säsong?

Erling Braut Håland, född 21:a juli 2000 (drygt 19 1/2 gammal), har 14 omgångar kvar att slåss mot Immobile, Ronaldo och övriga i kampen om Guldskon. Immobile och Ronaldo har dock 16 omgångar kvar med möjligheten att göra fler mål.

Först en koll på antal gjorda mål (ej poäng):

20200207-guldskon-just-nu-grafiskt

I detta diagram ovan ligger Håland väldigt bra till. Men ligamålen för Salzburg och Dortmund är värda olika mycket vilket beror på rankingen för ligorna som lagen spelar i. De 16 ligamålen för Salzburg ger 16 x 1,5 = 24 poäng och de 7 ligamålen för Dortmund ger 7 x 2,0 = 14 poäng. Summerat blir detta 38 poäng vilket är exakt vad Cristiano Ronaldo står på just nu.

Annons

Så här ser poäng-diagrammet ut när alltså målen räknats om till poäng:

20200207-guldskon-just-nu-grafiskt-points

Efter omräkningen till poäng blir avståndet för Hålands del till ledaren Immobile större. Vilket alltså beror på att ligamålen för Salzburg bara är värda 1,5 poäng styck. Men från och med flytten från Salzburg är Hålands mål värda 2,0 poäng styck och han är definitivt med i täten.

***

Noterbart också för Håland är att han har hittills svarat för FYRA (!) hattricks. Tre stycken för Salzburg och ett – hittills – för Dortmund. Snacka om kanonsäsong.

Hålands Dortmund-statistik för ligaspelet efter 3 omgångar…

Målsnitt: 2,33 (7 mål på 3 matcher)
Målsnitt: ca 19 1/2 minut per mål (136 min speltid exkl stopptid inräknad)

***

Har Norge lyckats få fram en “Norges Ronaldo”? Vad tror ni läsare?

Publicerad 2020-02-07 22:21

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto