Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Pelé vs Messi & Co: Cristiano Ronaldo nära karriärmatch nummer 1000

Statistikbloggen

Nu har det gått cirka 3 månader sedan senaste jämförelsen i den här bloggen beträffande målkungarna Pelé, Ronaldo och Messi – samt Ali Daei (flest landslagsmål) och Zlatan Ibrahimovic. Därmed dags igen. Och det visar sig att Ronaldo och Zlatan är nära nya milstolpar där Ronaldo står inför den största: seniormatch nummer 1000 för klubb- och landslag sammanräknat.

Så här ser statistiken ut nu (endast A-lagsmatcher räknas och alla jippomatcher samt matcher med B-lag räknas exkluderas):

20200221-seniorfacit-land-klubb-pele-cr7-messi

Pelé har fortfarande ledningen gällande antalet seniormål. Men Ronaldo som är 33 mål bakom lär slinka förbi innan karriären är över. Övrigt intressant är att Ronaldo är 3 matcher ifrån milstolpen 1000. Det bör poängteras att det även finns andra summeringar kring Ronaldos matcher och mål – där även B-lagsmatcher och annat räknas in och i dessa summeringar har portugisen naturligtvis passerat 1000 spelade matcher.

Även Zlatan Ibrahimovic är nära en milstolpe i antalet spelade matcher – han är 4 matcher ifrån nummer 800, vilket syns i jämförelsen med Ali Daei som har gjort flest landslagsmål genom alla tider:

Annons

20200221-seniorfacit-land-klubb-ali-zlatan

Zlatan är hela 88 matcher ifrån nummer 1000 i karriären. Tror ni läsare att Zlatan kommer att nå nummer 1000? Något som Zlatan däremot med största sannolikhet kommer att uppnå är den 800:e seniormatchen för klubblag – och då är MFF-matcherna inräknade.

Det ser givetvis helt orimligt ut för Zlatan att gå om Pelé i antal karriärmål. Zlatan är hela 218 mål ifrån att gå upp jämsides.

För att hitta någon mer milstolpe som Zlatan har realistisk chans att uppnå kan antalet tävlingsmål på seniornivå för klubblag lyftas fram: det är 23 mål kvar till nummer 500. Skall mycket till för att uppnå det innan sommaren. En bra bit in på nästa säsong vore däremot rimligt om kroppen behålls i prima skick och om disciplinära kort inte haglar över supersvensken. Om Zlatan lyckas med denna milstolpe kommer han stå på 562 gjorda mål (500 för klubblag & 62 för landslaget).

Annons

 

 

Publicerad 2020-02-21 21:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto