POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
4v

Efter omgång 5 av Allsvenskan 2020 – guldchanstabellen

Det blev ingen femte raka seger för IFK Norrköping men efter 5 omgångar har laget trots allt en väldigt fin start på säsongen: 4 segrar och 1 kryss. Serieledningen är 4 poäng och det börjar lukta mer och mer guld om “Peking” 2020.

Utöver att IFK Norrköping får ses som en väldigt stark guldkandidat redan här och nu – talar väldigt mycket för att regerande mästarlaget Djurgården inte kommer att försvara guldet – efter att ha förlorat borta mot Malmö FF igår onsdag 1 juli 2020. Djurgården har plockat för få poäng efter 5 omgångar jämfört med vad tidigare års mästarlag alltid har gjort och dessutom vet vi hur ovanligt det är för allsvenska lag att försvara sitt guld.

Så här ser den aktuella guldchanstabellen ut:

20200702-allsvenskan-guldchanstabellen

Framåtblicken beträffande antal poäng efter 6 omgångar visar att regerande mästarlaget Djurgården inte kan nå upp till detta minimum. Högst troligen kan Djurgården strykas helt och hållet redan här och nu från guldchansen detta år.

***

Det som stärker favoritskapet för IFK Norrköping att vinna Allsvenskan 2020 är följande:

20200702-allsvenskan-2008-2019-5-30-omg

Här syns det hur ofta ett ledarlag efter 5 omgångar tar guld. År 2016 var verkligen en avvikelse med “Giffarna” och “J-södra” i delad serieledning – även med . Annars handlar det oftast om de lite mer tyngre allsvenska lagen som varit serieledare efter 5 spelade omgångar. Kalmar år 2008 kanske kan anses ligga mellan “tyngre allsvenska lag” och “lättviktarna”.

Vi ser även att de allsvenska serieledarna med 1 poängs serieledning eller mer efter 5 omgångar avslutar säsongen väldigt bra:

4 poängs ledning = 1 gång – ???? (Norrköping 2020)
3 poängs ledning = 1 gång – GULD
2 poängs ledning = 5 ggr – 3 guld, plats 2 & plats 3
1 poängs ledning = 4 ggr – 3 guld & plats 2

***

Avslutningsvis bör det understrykas att allt ovan när det handlar om guldchanser och vilket lag som bör vinna SM-guld baserar sig på statistiska grunder: mästarlagen i 16-lagsallsvenskan för åren 2008–2019.

***

Vilka tror på IFK Norrköping som mästarlag 2020? Någon som tror på ett annat lag som mästarlag och vilken anledning till detta?

Publicerad 2020-07-02 kl 22:47
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto