Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter omgång 16 av Allsvenskan 2020 – guldchanstabellen

Statistikbloggen

Efter 8 raka segrar för Malmö FF bröts den sviten på söndagen borta mot Mjällby, men förlängde den förlustfria sviten till tio raka matcher. Eftersom närmast jagande laget (Elfsborg) också kryssade innebär det att MFF:s serieledning på 4 poäng lever vidare. Dags för en ny koll på guldschanstabellen!

Så här ser läget ut just nu:

20200818-allsvenskan-guldchanstabellen

Tack vare att Djurgården och IFK Norrköping vann sina matcher i den 16:e omgången innebär det att i händelse av segrar även i nästa omgång kommer lagen att finnas med i guldstriden igen. I bottenregionen av tabellen har IFK Göteborg spelat bort sin sista chans att ha kunna nå åtminstone 59 poäng med enbart segrar i de resterande matcherna. 59 poäng är den lägsta poängsumman som ett SM-guld vunnits med – det är därför som denna poängskörd är av intresse.

***

Hur stor chans ledarlaget Malmö FF har att vinna SM-guld skvallrar nedanstående tabell om:

20200818-allsvenskan-2008-2019-16-30-omg

Sju gånger tidigare har ledarlaget efter 16:e omgången vunnit SM-guld. Det ser också ut som att det skall mycket till för att Malmö FF skall placera sig sämre än tvåa i tabellen. Fem gånger har ledarlaget missat SM-guld. Fördelningen “7–5” för SM-guld eller sämre säsongsfacit innebär i procentsiffror 58–42.

Annons

Någon 100-procentig garanti att Malmö FF vinner SM-guld i år finns inte. Men mycket talar för att laget blir sämst tvåa och hur stor guldchansen är får var och en avgöra.

***

Nästa omgång av Allsvenskan startar nu på lördag den 22:a augusti. Ledande Malmö FF för besök av bottenlaget Falkenberg  på söndag.

Publicerad 2020-08-18 16:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto