Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inför PSG–Leipzig ikväll 21:00 – PSG har redan tangerat sin bästa CL-säsong

Statistikbloggen

Ikväll klockan 21:00 startar PSG–Leipzig som är den första av de två semifinalerna i Champions League och spelas inför tomma läktare på neutral mark i Portugal. Det intressanta är hur Paris-laget har presterat denna säsong jämfört med alla tidigare CL-säsonger. Hur det än går mot Emil Forsbergs lag kommer det i sämsta fall att bli en tangering av semifinalen 1995.

Så här har det gått för PSG i Champions League genom alla år:

20200818-PSG-CL-facit

Det “nya” PSG som värvade Zlatan Ibrahimovic relativt tidigt stupade i fyra raka kvartsfinaler och därefter i tre raka åttondelar – i Champions League. Med den pågående säsongens facit i CL har det franska huvudstadslaget minst sagt skrämt bort alla kvartsfinal- och åttondelsfinalspöken man kan tänka sig.

Nu återstår det att se om PSG går hela vägen till CL-pokalen. Men det återstår två hinder: kvällens semifinal (enkelmöte) på neutral mark mot det tyska laget Leipzig. Om PSG vinner väntar final på söndag kväll (23:e augusti) mot antingen Bayern München eller Lyon som spelar sin semifinal imorgon onsdag.

Annons

***

Info om vilken/vilka TV-kanaler som sänder matcherna finns förslagsvis på tjänsten tvmatchen.

Publicerad 2020-08-18 19:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto