Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Efter omgång 18 av Allsvenskan 2020 – guldchanstabellen

8v

Det blev ett kryss mellan de två högst placerade lagen från omgång 17 i den 18:e omgången. Detta innebar att Häcken lyckades gå om Elfsborg och bli ny tvåa – men ledande Malmö FF har ändå kvar sin stora ledning som dock minskade från 7 till 6 poäng. Dags för en ny titt på guldchanstabellen!

Så här ser läget ut efter den 18:e omgången:

20200830-allsvenskan-guldchanstabellen-corrected

Vi kan snabbt och enkelt se i tabellen ovan att Malmö FF har en 6 poäng stor ledning, men hur har det sett ut för alla serieledare efter 18 omgångar i 16-lagsallsvenskan? Så här stora har serieledningarna varit samt så här har det gått för lagen resten av säsongen:

20200830-allsvenskan-2008-2019-18-30-omg

Malmö FF har varit 100-procentig som serieledare från omgång 18 till 30 genom åren, även om det bara är två gånger som laget varit serieledare efter just 18 omgångar. Men vid bägge tillfällen har det varit serieledningar som varit större än för alla andra lag som varit serieledare efter lika många omgångar.

Nu är det tredje gången som Malmö FF är serieledare efter 18 omgångar och har precis som förut (2014 och 2017) en poängmarginal ner till tvåan som är mer än vad någon annan serieledare har haft efter lika många omgångar.

Det finns ingen 100-procentig garanti att MFF kommer vinna SM-guld men statistiken talar för att det är en god chans att laget vinner Allsvenskan 2020.

Publicerad 2020-08-30 kl 22:59
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto