Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inför Sverige–Portugal 20:45 – 39 år utan seger hemma

Statistikbloggen

Ikväll med avsparkstid 20:45 är det åter dags för en ny landskamp för det svenska herrlandslaget. Denna gång mot Portugal i Nations League. Dags för en titt på inbördes möten.

Granskningen av alla 18 hittills spelade matcher visar att hemmastatistiken inte ser särskilt rolig ut. Först ut en titt på samtliga 18 matcher som lagen har spelat:

Det blev visserligen en seger i senaste mötet våren 2017 men det var på bortaplan. Eftersom kvällens landskamp är på hemmaplan är det hemmamatcherna som är av större intresse. Så här ser Sveriges hemmafacit ut:

Här ser vi att senaste hemmasegern kom för nästan 40 år sedan. Eller närmaste bestämt 39 år och cirka 2 1/2 månad. På de 6 följande matcherna har det blivit fyra förluster och 2 kryss.

I tabellen ovan är träningsmatcherna mot Portugal på hemmaplan borta. Kvar är endast tävlingsmatcherna. Det syns tydligt att Sverige har haft det svårt historiskt sett mot Portugal på hemmaplan.

Annons

Avslutningsvis tabellraderna i Sverige-favör:

50-talets “tennisseger” (6–2) bidrar ganska mycket till Sveriges lite bättre målskillnad. Dessutom kan det konstateras att Sverige har presterat bättre på bortaplan än på hemmaplan mot Portugal.

***

Den som vill kolla på Sverige–Portugal ikväll, den 19:e landskampen för nationerna, kan zappa in TV4 klockan 20:00 ikväll. Då börjar försnacket. Avsparkstiden är planerat att vara 20:45. Den som har både TV4 och TV4 HD bör naturligtvis kolla matchen på TV4 HD för bättre bildkvalitet.

Publicerad 2020-09-08 16:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto