Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Regerande mästaren Djurgården i år VS guldåret (grafiskt)

Statistikbloggen

Malmö FF är serieledare just nu i Allsvenskan och regerande mästarlaget Djurgården är en bra bit ifrån poängmässigt och är mer eller mindre avhängt från guldchansen. Men hur har utvecklingen sett ut för Djurgården i år?

Så här har det sett ut hittills denna säsong jämfört med förra året då det blev SM-guld:

Djurgården 2020 är alltså 15 poäng sämre än förra årets upplaga efter 21 omgångar/matcher. Det motsvarar 5 segrar. Det är i praktiken omöjligt för Djurgården att försvara guldet.

Nästa diagram är identiskt med det ovan, men med grafisk hjälp för att se när 2020 års Djurgården fortfarande hade guldvibbar:

Vi ser här att det var efter 16:e omgången som Djurgården låg bra till för att ha med guldet att göra – förutsatt att resten av säsongen innebär mestadels segrar och sparsamt med kryss och förluster.

Det var alltså vid den 17:e omgången som laget säckade ihop i Allsvenskan. Det var den 22:a augusti och mötet med IFK Göteborg. Detta var tre dagar efter förlusten i den första kvalomgången till Champions League 2020–21.

Annons

Från och med den 17:e omgången har det blivit 3 kryss och 2 förluster på 5 omgångar i Allsvenskan för Djurgården.

***

Magnus Eriksson presenterades som värvning med ett 3,5-årskontrakt den 21:a augusti (dock ej spelklar till 17:e omgången) men än så länge har det inte blivit någon “Mange-effekt: 2 förluster och 2 kryss i Allsvenskan på de fyra matcherna.

Publicerad 2020-10-01 08:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto