Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

AIK–Göteborg 2–0: en titt på krislagens läge efter matchen

Statistikbloggen

Under söndagen möttes AIK och IFK Göteborg där AIK lyckades vinna vilket var den fjärde raka. Kanske har AIK lyckats tvätta bort krisstämpeln, vilket dock inte kan sägas om IFK Göteborg som fortfarande ligger pyrt till. Dags för en ny koll på hur lagen ligger till poängmässigt jämfört med efter lika många omgångar alla tidigare säsonger på 2000-talet.

Först ut – IFK Göteborg:

De intressanta säsongerna att jämföra är fortfarande 2002, 2018 och 2020 – så här har poängutvecklingen sett ut för 2002 och 2018 i sin helhet och så här långt 2020:

Det rör sig om 24 poäng efter 24 omgångar hittills denna säsong. Det är knappast säker mark, så att säga. Det positiva är att det återstår 6 omgångar vilket innebär 18 poäng i potten. Skulle poängsnittet 1,0 hittills i år leva vidare för de sista 6 omgångarna innebär det ett säsongsfacit på 30 poäng vilket bör innebära säkrat allsvenskt kontrakt. Återstår att se hur IFK Göteborg presterar de sista omgångarna.

ANNONS

***

Över till AIK:

Här ser det betydligt ljusare ut än för IFK Göteborg. Så här står sig 2020 mot “skräpsäsongerna” 2004 (nedflyttning) och 2010:

AIK har minst sagt fått ordning på laget. Bör krisstämpeln tas bort nu? Vi vet att det inte kommer kommer att bli SM-guld. Men frågan är hur AIK kommer att runda av säsongen. Skulle AIK vinna alla sju återstående matcher innebär det 51 poäng, vilket kan jämföras med ledande Malmö FF som just nu har 47 poäng med 21 poäng kvar att spela om.

Vi får helt enkelt se hur det blir på slutet. AIK:s tränarbyte gav ingen omedelbar boost, men nu har det lossnat. AIK sparkade sin tränare mellan omgång 11 och 12. IFK Göteborg gjorde samma sak mellan omgång 18 och 19 och plockade in “Rolle” inför omgång 20. Kanske borde IFK Göteborg ha genomfört sitt tränarbyte tidigare under säsongen – ungefär då AIK gjorde det.

ANNONS

***

I nästa omgång har lagen följande motstånd…

25:e okt: Malmö FF – IFK Göteborg
26:e okt: Norrköping – AIK

***

Vad tror ni läsare om AIK (7 matcher kvar) och IFK Göteborg (6 matcher kvar)?

Publicerad 2020-10-19 08:32

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto