Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Inför Celtic–Milan ikväll: Zlatan har gjort 490 tävlingsmål för klubblag

Statistikbloggen

Ikväll klockan 21:00 svensk tid sparkas Europa League-matchen Celtic–Milan igång och en viss svensk vid namn Zlatan Ibrahimovic är med i Milans matchtrupp och frågan är om supersvensken kommer att närma sig milstolpen 500 gjorda tävlingsmål för klubblag på seniornivå.

Det är 10 mål som återstår och det finns goda chanser att det 500:e målet bokförs under den pågående säsongen 2020–21. Frågan är troligen inte – om – detta uppnås utan istället: när?

Så här har de 490 gjorda målen fördelats per säsong:

De 490 målen har gjorts på 811 matcher. Det ger ett målsnitt på 0,604. Viktigt att veta är att mål i straffläggningar efter oavgjorda matcher/dubbelmöten i cuper inte är medräknade.

Även om detta är ett imponerande facit kan det jämföras med andra spelare. Avståndet upp till Messi & Ronaldo är lite grovt avrundat 150 mål (tävlingsmål för klubblag på seniornivå).

ANNONS

***

Tjänsten tvmatchen har koll på hur Celtic–Milan rattas in. Men även för alla övriga matcher. Den som är nyfiken på hur Milans matchtrupp ser ut kan klicka här.

Publicerad 2020-10-22 09:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto