Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Regerande mästaren Djurgårdens facit 24 omgångar 2001–2020

Statistikbloggen

Vi kan mer eller mindre rista in det i runstenar: Djurgården kommer inte att försvara sitt SM-guld. Skulle Djurgården vinna sina 6 återstående matcher hamnar laget på 57 poäng vilket skall jämföras med de 50 poäng som ledande Malmö FF har just nu med 5 matcher och 15 poäng kvar att spela om. Men det är ändå intressant att se hur regerande mästarlaget står sig mot tidigare säsonger efter lika många spelade matcher.

Så här ser det ut grafiskt:

Detta är den 9:e bästa poängskörden efter 24 omgångar/matcher för Djurgården på 2000-talet i Allsvenskan. År 2000 spelade laget i Superettan. Därför startar diagrammet vid år 2001.

Vi ser att nästan alla gånger som Djurgården haft en bättre poängskörd efter 24 matcher har laget avslutat säsongen men en Topp 3-placering. Hur slutplaceringen blir i år återstår att se.

***

Så här ser poängutvecklingen ut för guldåret 2019 och hittills i år där Djurgården inledningsvis förmodligen hade förhoppningar om att försvara guldet:

Nuvarande poängsnittet indikerar en poängskörd kring något under 50 poäng och det är 50 poäng som Malmö FF har redan nu med 15 poäng kvar att spela om.

ANNONS

***

Någon som vågar sig på att gissa vilken placering Djurgården hamnar på efter den 30:e (sista) omgången?

Publicerad 2020-10-25 23:24

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto