Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

AC Milans poängutveckling före och efter Zlatans återkomst - grafiskt

Statistikbloggen

Alla har förmodligen noterat att Milan och Zlatan Ibrahimovic har skördat stora framgångar så här långt in på säsongen. Åter dags för koll på hur Milans poängfacit utvecklats före och med Zlatan förra säsongen och så här långt denna säsong.

Först ut – grafisk koll på förra säsongen då Zlatan anslöt kring nyår:

Vi ser här ovan vilken skillnad det var innan och med Zlatan i laget. Poängsnittet gick upp från 1,235 till 2,143 – alltså en 74-procentig förbättring. Säsongsfacit blev 66 poäng på 38 omgångar – det vill säga 1,737 i poängsnitt.

***

Den fina trenden med goda matchresultat har fortsatt in på denna säsong och hittills denna säsong är poängsnittet 2,60 efter fem omgångar. Så här ser den pågående säsongens poängutveckling ut för Milan – inklusive poängtrenderna från förra säsongen:

Ytterligare av intresse är att Milan har en 17 matcher lång förlustfri svit i Serie A – de 12 avslutande matcherna förra säsongen och de 5 inledande matcherna denna säsong. De 17 matcherna i rad utan förlust är 13 segrar och 4 kryss.

ANNONS

***

Milans nästa match i Serie A är på söndag den 1:a november: borta mot ett av jumbolagen – Udinese. Men innan den matchen är det Europa League på torsdag kväll då Milan tar emot Sparta Prag som förlorade hemma förra veckan med 1–4 mot franska Lille.

Publicerad 2020-10-28 14:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto