Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

MFF mästare 2020 – kan sätta nytt poängrekord i marginal

3v

Malmö FF blev till slut vinnarlaget i Allsvenskan 2020 – redan i den 27:e omgången. Detta med 10 poängs marginal ner till närmast jagande lag som har 9 poäng kvar att spela om. 10 poängs marginal redan nu efter 27 omgångar är väldigt bra men hur stor är den största poängmarginalen för ett mästarlag efter sista omgången?

Så här många poäng och så här stor poängmarginal till tvåan varje år har svenska mästarna haft i 16-lagsallsvenskan – sorterat efter poängmarginal:

Här ovan ser vi att Malmö FF redan inför denna säsong har svarat för de tre bästa poängmarginalerna och delar den fjärde bästa med Helsingborg. Vi ser också att det finns god chans för Malmö FF att sätta nytt rekord – men frågan är om Malmö FF kommer gå 100-procentigt på slutet och därmed riskera skador. Vi får helt enkelt vänta och se.

ANNONS

Det kan alltså bli ett nytt poängrekord i marginal till närmast jagande lag i år – men däremot inte ett nytt poängrekord i ren poängskörd. Malmö FF kan dock trösta sig med att laget innehar rekordet i poängskörd sedan tidigare: 67 från 2010 som dock delas med AIK från guldet 2018. Nio poäng återstår och full pott innebär 56 + 9 = 65 poäng, vilket är 2 poäng färre än poängskördsrekordet.

***

Nästa omgång av Allsvenskan 2020 spelas den 22–23:e november. Malmö FF möter Hammarby borta.

Publicerad 2020-11-10 kl 23:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto