Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Milans näst bästa inledning i Serie A på 2000-talet just nu

1v

Efter 7 omgångar av Serie A denna säsong har Zlatans Milan skrapat ihop 17 poäng tack vare 5 segrar och 2 kryss. Detta facit är såpass bra att det är Milans näst bästa säsongsinledning på 2000-talet i Serie A!

Milans bästa säsongsinledning (de 7 första matcherna) på 2000-talet är från 2003–04 och den säsongen slutade på bästa sätt, det vill säga guld! Den pågående säsongen har Milan lyckats prestera såpass bra att det innebär den näst bästa inledningen på 2000-talet.

Så här har alla inledningar på 2000-talet sett ut och Zlatan Ibrahimovic har varit delaktig i tre av dessa (indikeras med ett “Z” i samband med säsongens namn):

ANNONS

Förra säsongen anslöt supersvensken i samband med vinterfönstret och därmed var han inte delaktig i de sju första omgångarna vilket i sin tur innebär att han inte har sin förnamnsinitial ihop med 2019–20.

Den stora frågan är om det går att se några samband med säsongsinledningarna och säsongsfacit. Klart är att den bästa inledningen följdes upp av ett ligaguld, men ligaguldet 2010–11 föregicks inte av den näst bästa inledningen.

Det får bli upp till var och en att försöka avgöra om den pågående goda säsongsinledningen kommer att följas upp av ett nytt ligaguld.

***

Skulle det bli ett ligaguld för Milan denna säsong innebär det att Zlatan vinner sitt första ligaguld sedan 2015–16 som var sista säsongen med PSG. Zlatans senaste klubblagstitel var Europa League våren 2017 med United men han var inte med i matchtruppen efter knäskadan han råkade ut för den 20:e april 2017.

Beträffande Serie A har Zlatan vunnit ligaguld totalt 6 gånger vilket kan skrivas om till 4 ligaguld (Inter 3x och Milan 1x) och 2 stycken fråntagna ligaguld (Juventus 2x). Kanske kan Zlatan vinna sitt 7:e (5:e) ligaguld denna säsong.

ANNONS

31 omgångar av Serie A återstår och nästa match är borta mot Napoli på söndag kväll den 22:a november.

Publicerad 2020-11-21 kl 19:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto